Bayer Leverkusen - Bayern Münih maçında ilginç anlar

Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Bundesliga'da lider Bayern Münih, deplasmanda Bayer Leverkusen'e 2-1 mağlup oldu ve haftalar sonra liderlik el değiştirdi. Karşılaşmada ev sahibi ekibin futbolcusu Adli'nin gördüğü sarı kart 2 kez iptal oldu.

Bundesliga'nın 25. haftasında Bayer Leverkusen sahasında Bayern Münih'i ağırladı. Bay Arena'da gerçekleşen mücadeleyi ev sahibi ekip geriden gelerek 2-1 kazandı ve Bayern Münih'i liderlik koltuğundan etti.

Bayern Münih, 22.dakikada Goretzka'nın asistinde Joshua Kimmich ile golü buldu ve 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Adli'nin hakemle imtihanı

Ev sahibi ekip, 55. dakikada ilginç bir penaltı kazandı. Ceza sahası içerisinde Pavard'ın müdahalesi sonrası yerde kalan Amine Adli'ye hakem Stieler, aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kart çıkarttı.

Adli bu karara inanamadı ve müdahale sonrası ayağından çıkan kramponunu yere fırlattı.

  • Daha sonrasında VAR'dan gelen uyarı sonrası hakem pozisyonu izledi ve penaltı kararıyla birlikte Adli'nin sarı kartını iptal etti. Kazanılan penaltıyı Exequiel Palacios gole çevirdi ve skora denge getirdi.

Daha sonra 73. dakikada ceza sahasında Adli yeniden yerde kaldı ve hakem Tobias Stieler, futbolcuya aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gösterdi.

22 yaşındaki Adli, gülerek karşılık verirken VAR yeniden hakem Stieler'i uyardı ve pozisyonu izlemeye davet etti. Alman hakem tekrar penaltıya hükmetti ve yine sarı kartı iptal etti. Tekrar sahneye çıkan Arjantinli Palacios'un attığı golle skor 2-1'e geldi.