Başakşehir stadının isminden 'Fatih Terim' kaldırılıyor

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nun gece çekilmiş bir görüntüsü.
Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nun gece çekilmiş bir görüntüsü.

▬ Medipol Başakşehir, Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçta Fatih Terim ile Orhan Ak arasında yaşanan gerginliğin ardından Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun ismini değiştirmek için düğmeye bastı.

▬ Medipol Başakşehir yönetimi, yapacağı ilk toplantıda bu konuyu masaya yatıracak ve ardından da Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacak.

▬ Kulüp, stadın yeni isminde önümüzdeki sezon anlaşmaya varılacak bir sponsorun adını kullanmayı planlıyor.


Spor Toto Süper Lig’de bitime bir hafta kala şampiyonluğu Galatasaray’a kaptıran Medipol Başakşehir, Türk Telekom Stadı’nda Fatih Terim ile Orhan Ak arasında yaşanan gerilim ardından çarpıcı bir karar aldı.

Kulüp, iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun ismini değiştirmek için harekete geçti. Yönetim, yapacağı ilk toplantıda bu konuyu değerlendirip karar alacak ardından da Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne başvuracak.

BAŞAKŞEHİR’İN STADININ YENİ İSMİ NE OLACAK?

  • Stada ismini ise gelecek sezon bulunacak bir sponsorun adını vermesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Hatırlanacağı üzere gerginliklerle başlayan maçta Başakşehir'in golünden sonra ortalık karışmış, kulübeler adeta birbirine girerken Fatih Terim Abdullah Avcı'nın üzerine yürümüş, yıldız oyuncu Robinho'ya da yumruk göstermişti.

Maçın son bölümünde ise Terim, Hasan Şaş ve Ümit Davala'yla beraber tribüne gönderilmişti. Maç sonu Abdullah Avcı, Fatih Terim’in 'in Orhan Ak'a yumruk attığını belirtmiş, "Delikanlı adam devam eder" şeklinde sert bir açıklamada bulunmuştu.

FATİH TERİM'E REKOR CEZA GELEBİLİR

galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Başakşehir maçındaki "saldırısı" ve "tedbire uymaması", yardımcı antrenör Ümit Davala ise "sportmenliğe aykırı hareketi" ve "tedbire uymaması" nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi. Medipol Başakşehir yardımcı antrenörü Orhan Ak tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketten, Başakşehir ise saha olayları ve talimatlara aykırı hareketten PFDK'ya sevk edildi.

Fatih Terim ile Orhan Ak arasında yaşanan gerilim yatıştırılmaya çalışılıyor.
Fatih Terim ile Orhan Ak arasında yaşanan gerilim yatıştırılmaya çalışılıyor.

FATİH TERİM'İN CEZASI 9-22 MAÇ

Fatih Terim'in 'saldırı'dan sevk edildiği 44. maddede ceza aralığı 5-10 maç. 'tedbire uymamak'tan sevk edildiği 50. maddenin ceza aralığı ise 4-12 maç. Deneyimli teknik adama iki eylem ihlalinde de alt sınırdan ceza verilirse 9, üst sınırdan ceza verilirse 22 maç ceza alacak. PFDK'nın Fatih Terim'e ne kadar ceza geleceği merak konusu.

  • Fatih Terim, ligin ilk yarısında oynanan Fenerbahçe maçı sonrası yaşananlar sebebiyle toplam 10 maç ceza almıştı.