1999'da enkazdan çıkan Kerem Aktürkoğlu, Hatay'a yardıma koştu

Kerem Aktürkoğlu
Kerem Aktürkoğlu

6 Şubat gecesi ile aynı günün öğlen saatlerinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7'lik ve 7,6'lık iki depremin ardından spor kulüpleri yara sarmak için seferber oldu. 1999 Gölcük depreminde enkazdan çıkarılan Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu da yardım için Hatay'a koştu.

Ülkemizdeki spor kulüpleri, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen iki depremden sonra afet bölgelerine yardıma devam ediyor.

Depremden en çok etkilenen illerden Hatay'a yardıma koşanlardan biri de Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu. Kerem, 1999'daki Gölcük depreminde enkazdan çıkarılmıştı.

1999'da Gölcük'teydi

1998 Kocaeli doğumlu Kerem Aktürkoğlu, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 şiddetindeki Gölcük depreminde enkaz altında kaldı. O tarihte henüz 1 yaşında bile olmayan Kerem, enkazdan sağ çıkmayı başardı.

24 yaşındaki futbolcu, 23 yıl sonra yine bir deprem felaketinde bu kez yardıma koşan taraf oldu. Kerem, Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur ile birlikte depremzedelere yardım etmek için Hatay'a gitti.

L'Equipe haberini yaptı

Fransız gazetesi L'Equipe, geçen sene yaptığı haberde Kerem Aktürkoğlu'nun hayatından detaylara yer verirken Gölcük depreminde enkaz altında kaldığını da yazdı.

  • "İzmit yıkıldı. Ağustos 1999'da Türkiye'de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Belediye başkanı molozların arasında, özellikle de dokuz aylık torununun hayatını kurtarmakla meşguldu. Kerem'i sağ salim kurtarmayı başarır, bu tüm Aktürkoğlu ailesini sevindirir. Daha sonra ise Galatasaray Kulübü, en büyük düşmanı Voldemort'un elinden kurtulmayı başaran 'Harry Potter' lakabının hakkını verircesine sihirli değneğini sallayarak kahramanlıklara imza atan bu mucizevi sol kanat oyuncusuna aşık oldu."
  • "Kerem Aktürkoğlu'nun dedesi Şaban Aktürkoğlu, 1977-80 ve 1989-94 yılları arasında iki dönem Gölcük Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı."