GZT Giresunspor'un ismi nereden geliyor? GZT'nin açılımı ne? GZT nedir? GZT'nin sahibi kim?

GZT amblemi ve Giresunspor logosu
GZT amblemi ve Giresunspor logosu

2021'in Mart ayında Albayrak medya markalarından olan GZT, 2021'in Mart ayında Giresunspor ile isim sponsorluğu anlaşmasına imza attı. Karadeniz ekibi, o günden beri yoluna GZT Giresunspor ismiyle devam ederken; GZT ismi ve ne anlama geldiği, merak edilen konulardan biri oldu.

GZT, Albayrak Holding çatısı altında kurulan sosyal medya platformu tarzı bir içerik portalıdır. gzt.com internet sitesinin yanı sıra Instagram, Twitter, Facebook, YouTube, Telegram ve BİP gibi mecralarda da faaliyet göstermektedir.

GZT nedir?
GZT nedir?

GZT'nin sahibi ise Albayraklar Grubu'dur.

Albayraklar Grubu'nun sahipleri Albayrak ailesidir. Ailenin büyüklerinden Hacı Ahmet Albayrak tarafından 1952 yılında kuruldu. Grup ilk olarak inşaat sektöründe faaliyete başladı. Şimdilerde ise Ahmet Albayrak ve kardeşleri Bayram Albayrak, Nuri Albayrak, Kazım Albayrak, Mustafa Albayrak ve Muzaffer Albayrak'ın yönetiminde giderek büyüyen bir şirket olarak yoluna devam ediyor.

GZT
GZT

Kendi deyimleriyle 'Haberin sosyal medyası GZT' Türkiye ve dünya gündeminden en özel içerikleri takipçileriyle buluşturuyor. 2016 yılında faaliyetlerine başlayan GZT, üretilen içerikler, değinilen konular ve ulaşılan geniş kitleyle birçok insan için haberin ve bilginin en önemli haline geldi.

Zpor, Jurnal.ist, Mecra, GZTMZT, SkyRoad, Lokma, gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış markalarla mizahtan habere; yemekten seyahate kadar insan hayatına dokunan her konu GZT ve GZT’ye ait platformlarla, takipçilerle buluşmaya devam ediyor.

  • GZT'nin açılımı ise "Gazete" kelimesinin sessiz harflerinin bir araya getirilerek oluşturulan kombinasyondur. Özel bir anlamı yoktur.

GZT ve Giresunspor ne zaman tanıştı?

Giresunspor ve GZT arasındaki isim sponsorluğu anlaşması, 4 Mart 2021'de Albayrak Holding binasında gerçekleşti. GZT Giresunspor, 2020-21 sezonunda TFF 1. Lig ikincisi olarak Süper Lig'e yükseldi. Yeni sezon öncesi anlaşma yenilendi Karadeniz ekibi, yoluna GZT Giresunspor adıyla devam ediyor.

Albayrak Medya Dijital Genel Müdürü Ömer Karaca (solda) ile GZT Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet.
Albayrak Medya Dijital Genel Müdürü Ömer Karaca (solda) ile GZT Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet.
GZT ekibi
GZT ekibi
GZT ve Giresunspor yeniden anlaşmıştı
GZT ve Giresunspor yeniden anlaşmıştı

Albayrak Medya bünyesinde hangi markalar var?

TVNet isimli televizyon kanalı Albayrak Grubu çatısı altında faaliyet gösteriyor.

Dergi yayıncılığına 2012 yılında başlayan Albayrak Medya, aylık periyotlarda çıkan Derin Tarih, Nihayet, Z Raporu, Lokma, Cins, Skyroad, Bilge Çocuk, Bilge Minik ve Genç Motto'nun yanı sıra, iki aylık Post Öykü ve haftalık Gerçek Hayat dergileriyle sektörün liderleri arasında yer alıyor.

Albayrak Medya, Piri Medya markasıyla yenisafak.com, gzt.com (Arkitekt, Mecra, Zpor, Gazete Manşet, GZTMZT, Jurnal.ist) gibi takibi yüksek platformlarla birlikte, gruba ait tüm yayınların dijital iletişim süreçlerini yürütüyor.

“Yazı kalır” mottosuyla 2018’de yayın hayatına adım atan Ketebe Yayınları ise, Albayrak Medya’nın kitap yayıncılığındaki yeni markası…

Romandan şiire, tarihten düşünceye, klasik metinlerden çocuk kitaplarına kadar geniş bir yelpazede yayın yapmayı hedefleyen Ketebe, Türk kültür hayatında kalıcı bir şekilde yer edinmeyi amaçlıyor.

Albayrak Medya bünyesinde yayımlanan gazete, kitap ve dergilerin satış, pazarlama, abonelik ve dağıtım faaliyetlerini yürüten Birlikte Dağıtım ile mecraların reklam satışını gerçekleştiren Reklam Piri de grubun güçlü şirketleri olarak hizmet veriyor.