Lucescu: Sahada Türk oyuncu göremiyorum

Lucescu
Lucescu

Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası’nın elemelerinde 2 ve 5 Eylül’de Ukrayna ve Hırvatistan ile kader maçlarına çıkacak olan A Milli Futbol Takımımız’ın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu, yaklaşan kritik maçlar öncesi yabancı kuralı ve Türk oyuncuları yeteri kadar izleyememesinden dert yandı.

Olaylı Süper Kupa maçıyla ‘futbolcu takip’ mesaisine başlayan ve ilk hafta stat stat gezen Rumen hoca, yabancı sınırı olmamasının Ay-Yıldızlı ekip için sorun olabileceğini söyledi.

Son olarak Beşiktaş’ın Antalya’yı 2-0 yendiği maçı Vodafone Park’ta takip eden tecrübeli teknik adam, Kartal’ın sahada sadece 3 Türk oyuncu bulundurduğunu hatırlatarak sitem dolu bir açıklamada bulundu.

Ben sahada kimi izleyeceğim

Görev başına geldiği günden bu yana maçları takip etmeye çalışan Lucescu, İzlediği maçlarda 3 Türk oyuncudan fazla oynatan bir takım göremediğini belirtirken bu durumun milli takım adına kötü sonuçlar oluşturacağını vurguladı. "Fenerbahçe ve Başakşehir de öyleydi. En fazla 3 Türk oynatılıyor. Ben sahada kimi izleyeceğim! Hangi bölgeye kimi alacağım? Bu durum sıkıntı yaratabilir" diyen Rumen teknik adam, ilerleyen günlerde yabancı sınırlaması ile ilgili olabilecek tartışmaların fitilini ateşledi.

TFF'ye şikayet

Bu şikayetini federasyon yetkilileri ile paylaşan Lucescu, ancak bu konuyu kesinlikle bir bahane olarak görmediğini belirterek şunları söyledi:

"İşimize odaklandık. Kısa vadede iki maçı da kazanmak en büyük hedefimiz. Federasyon bize çok destek oluyor. Bu konu ilerleyen dönemlerde çözülebilir."

Kaynak: Habertürk