Süper Lig şampiyonu direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılacak mı?

Şampiyonlar Ligi kupası
Şampiyonlar Ligi kupası

Süper Lig'de bitime 3 hafta kala şampiyonluk yarışı sürüyor. Bu hafta alınacak sonuçlara göre Beşiktaş'ın şampiyonluğu garantileme ihtimali var. Peki, şampiyon olan takım hangi şartlarda direkt olarak Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazanacak?

Takımlarımızın son yıllarda Avrupa'daki başarısızlığı nedeniyle, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkını önümüzdeki sezon için kaybetmiştik. Yani 2021-22 sezonunun Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için ön eleme oynamak zorunda. Bu sezon ise şampiyon olan takımımız Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılabilir. Tabii bunun için belli şartlar var.

Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takım önemli

An itibarıyla Şampiyonlar Ligi yarı finalinde mücadele eden Manchester City, PSG, Real Madrid ve Chelsea'den biri kupayı müzesine götürecek. Şampiyon olan takım, kendi liginden de direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde ederse, Süper Lig şampiyonu ön eleme oynamadan Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek.

Manchester City ve Real Madrid, kendi liglerinde Şampiyonlar Ligi bileti almayı garantiledi. Bu iki takımdan biri Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa, Süper Lig şampiyonu direkt olarak Devler Ligi'ne katılabilecek. Fakat PSG ve Chelsea'nin kendi liglerinde Şampiyonlar Ligi vizesi alamama ihtimali var. PSG ya da Chelsea Şampiyonlar Ligi'ni kazanır ve kendi liglerinde Şampiyonlar Ligi potasına giremezse, Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ön eleme oynamak zorunda kalacak.

  • 2022-23'te 2 ön eleme
  • UEFA ülkeler sıralamasında 13. sıraya gerileyen Türkiye, önümüzdeki sezondan itibaren şampiyonunu kesin olarak direkt Şampiyonlar Ligi'ne yollayamıyor. Yani, 2021-22 sezonu Süper Lig şampiyonunun direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı yok. Şampiyon takım, 2022-23 sezonunda Devler Ligi gruplarında mücadele edebilmek için 2 ön eleme oynamak zorunda kalacak.