Süper Lig'de VAR kalkıyor mu?

Fırat Ayındus ilgili pozisyonu VAR'da inceliyor.
Fırat Ayındus ilgili pozisyonu VAR'da inceliyor.

Spor Toto Süper Lig'de sezon başından bu yana yaklaşık 140 pozisyonda başvurulan VAR sisteminin geleceği pek parlak gözükmüyor. Yayıncı kuruluş yorumcusu Mehmet Demirkol, La Liga ve Serie A'ya kıyasla çok daha fazla pozisyonda VAR'dan yardım alındığı için ilgili protokolün Süper Lig'den kaldırılabileceğini işaret etti.

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN MANŞET isimli programda Video Yardımcı Hakem Sistemi’nin ülkemizdeki geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda buldu.

La Liga ve Serie A’ya kıyasla Süper Lig’de çok daha fazla pozisyonda VAR’a başvurulduğunu belirten Demirkol, bu uygulamanın IFAB tarafından hoş karşılanmadığını söyledi. Süper Lig’de 140 civarı pozisyonda VAR müdahalesi olduğunu paylaşan Demirkol, İtalya’da bu rakamın 60 olduğunu ve IFAB tarafından doğru kabul edilen uygulamanın da bu olduğunu belirtti.

Mehmet Demirkol ayrıca VAR’a başvurma sayısında azalma yaşanmaması halinde ilgili protokolün Süper Lig’den kaldırılabileceği ihtimalinin de altını çizdi.

  • Süper Lig’de 140 civarı VAR müdahalesi olmuş. Bize en yakın İspanya’da 80, İtalya’da ise 60. IFAB, İtalya’nın yaptığı doğru diyor. Böyle devam edersek VAR protokolünün iptali söz konusu. Bizden VAR’ı alabilirler. Böyle bir şey konuşuluyor.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

😱 Gelmiş geçmiş en skandal penaltı.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()