Türkiye’nin gururu Cüneyt Çakır

Türk futbolunun en başarılı hakemlerinden Cüneyt Çakır, yönettiği başarılı maçların ardından adını UEFA tarihine yazdırmaya devam ediyor.

Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı hakemlerden biri olan Cüneyt Çakır, UEFA tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Çakır bir hafta içinde iki uluslararası yarı final maçı yönetti ve şimdiye kadar hiçbir hakeme nasip olmayan bir başarı elde etti.

Baba mesleğini seçti
Eski hakem Serdar Çakır'ın oğlu olan Cüneyt Çakır, 23 Kasım 1976'da İstanbul'da dünyaya geldi.
Baba mesleğini seçti Eski hakem Serdar Çakır'ın oğlu olan Cüneyt Çakır, 23 Kasım 1976'da İstanbul'da dünyaya geldi.
İstanbul bölgesi hakemi
İstanbul bölgesi hakemi olan Çakır, Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Çakır, hakemliğin yanı sıra sigortacılık işi yapıyor.
İstanbul bölgesi hakemi İstanbul bölgesi hakemi olan Çakır, Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Çakır, hakemliğin yanı sıra sigortacılık işi yapıyor.
2001’de üst klasmana yükseldi
1994 yılında hakemlik kariyerine başlayan Çakır, 1997'de C klasman, 1999'da B klasman hakemliği yaptı. 2001 yılında üst klasman hakemliğine yükselen Çakır, aynı yıl Süper Lig'deki ilk maçına da çıktı.
2001’de üst klasmana yükseldi 1994 yılında hakemlik kariyerine başlayan Çakır, 1997'de C klasman, 1999'da B klasman hakemliği yaptı. 2001 yılında üst klasman hakemliğine yükselen Çakır, aynı yıl Süper Lig'deki ilk maçına da çıktı.
Süper Lig’de ilk maçına 2001’de çıktı
Çakır'ın Süper Lig'de düdük çaldığı ilk maç 29 Eylül 2001 tarihinde oynana Malatyaspor-Rizespor karşılaşması oldu.
Süper Lig’de ilk maçına 2001’de çıktı Çakır'ın Süper Lig'de düdük çaldığı ilk maç 29 Eylül 2001 tarihinde oynana Malatyaspor-Rizespor karşılaşması oldu.
FIFA kokartı taktı
Çakır, 2006'da ise FIFA kokartı taktı.
FIFA kokartı taktı Çakır, 2006'da ise FIFA kokartı taktı.
3. Türk hakem oldu
 

 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Rubin Kazan ile Barcelona'nın oynadığı grup maçını yöneten Çakır 10 yıl aradan sonra Devler Ligi'nde düdük çalan Türk hakem oldu. Çakır ayrıca Doğan Babacan ve Ahmet Çakar'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nde maç yöneten üçüncü Türk hakem oldu.
3. Türk hakem oldu 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Rubin Kazan ile Barcelona'nın oynadığı grup maçını yöneten Çakır 10 yıl aradan sonra Devler Ligi'nde düdük çalan Türk hakem oldu. Çakır ayrıca Doğan Babacan ve Ahmet Çakar'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nde maç yöneten üçüncü Türk hakem oldu.
12 hakemden biri
Polonya ile Ukrayna'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alan 12 hakemden biri de Cüneyt Çakır oldu. Avrupa Şampiyonası grup maçlarında Ukrayna-İsveç ve İtalya-İrlanda maçlarını yönetti. Çeyrek finalde oynanan İngiltere-İtalya maçında ise Çakır, 4.hakem olarak görev yaptı.
12 hakemden biri Polonya ile Ukrayna'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alan 12 hakemden biri de Cüneyt Çakır oldu. Avrupa Şampiyonası grup maçlarında Ukrayna-İsveç ve İtalya-İrlanda maçlarını yönetti. Çeyrek finalde oynanan İngiltere-İtalya maçında ise Çakır, 4.hakem olarak görev yaptı.
2014’te göğsümüzü kabarttı
Birçok uluslararası maçta düdük çalan Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda maçlar yönetti. Çakır, Brezilya-Meksika, Cezayir-Rusya ve Hollanda-Arjantin maçlarında düdük çaldı.
2014’te göğsümüzü kabarttı Birçok uluslararası maçta düdük çalan Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda maçlar yönetti. Çakır, Brezilya-Meksika, Cezayir-Rusya ve Hollanda-Arjantin maçlarında düdük çaldı.
Final maçında düdük çaldı
Çakır, 6 Haziran 2015'de Şampiyonlar Ligi Finalinde Barcelona ile Juventus'un oynadığı maçı yönetti. Çakır bu başarısıyla, Şampiyonlar Ligi'nde final yöneten ilk Türk hakem olarak adını tarihe yazdırdı.
Final maçında düdük çaldı Çakır, 6 Haziran 2015'de Şampiyonlar Ligi Finalinde Barcelona ile Juventus'un oynadığı maçı yönetti. Çakır bu başarısıyla, Şampiyonlar Ligi'nde final yöneten ilk Türk hakem olarak adını tarihe yazdırdı.
44 yıl sonra olimpiyatta
Başarılı hakem, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 2016 Olimpiyatları futbol maçlarında da görev alacak. Çakır, Doğan Babacan'ın ardından 44 yıl sonra olimpiyat oyunlarında düdük çalan ilk Türk hakem olacak.
44 yıl sonra olimpiyatta Başarılı hakem, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 2016 Olimpiyatları futbol maçlarında da görev alacak. Çakır, Doğan Babacan'ın ardından 44 yıl sonra olimpiyat oyunlarında düdük çalan ilk Türk hakem olacak.
Peş peşe iki maç
26 Nisan'da Manchester City ile Real Madrid'in 0-0 berabere kaldığı maçta başarılı bir performans sergileyen Çakır, 3 Mayıs'ta oynanan Bayern Münih-Atletico Madrid maçında da görev aldı.
Peş peşe iki maç 26 Nisan'da Manchester City ile Real Madrid'in 0-0 berabere kaldığı maçta başarılı bir performans sergileyen Çakır, 3 Mayıs'ta oynanan Bayern Münih-Atletico Madrid maçında da görev aldı.
Tarihe geçti
Bir hafta içinde iki uluslararası maç yöneten Çakır, bir ilke imza attı ve UEFA tarihine geçti.
Tarihe geçti Bir hafta içinde iki uluslararası maç yöneten Çakır, bir ilke imza attı ve UEFA tarihine geçti.
Son maçtan 8.5 puan aldı
Atletico Madrid'in tur atladığı maçta başarılı yönetimiyle göz dolduran Çakır, maçın Fransız gözlemcisi Bertrand Layec'den 8.5 puan aldı. Söz konusu puan 'Çok beğenilen performans' anlamına geliyor.
Son maçtan 8.5 puan aldı Atletico Madrid'in tur atladığı maçta başarılı yönetimiyle göz dolduran Çakır, maçın Fransız gözlemcisi Bertrand Layec'den 8.5 puan aldı. Söz konusu puan 'Çok beğenilen performans' anlamına geliyor.
Bu yıl final yönetecek mi?
Yarı finalde iki başarılı yönetim gerçekleştiren Çakır'ın 28 Mayıs Cumartesi günü İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadyumu'nda oynanacak Real Madrid-Atletico Madrid karşılaşmasında ise düdük çalması beklenmiyor. Çünkü iki yıl üst üste aynı hakeme Şampiyonlar Ligi finali verilmiyor.
Bu yıl final yönetecek mi? Yarı finalde iki başarılı yönetim gerçekleştiren Çakır'ın 28 Mayıs Cumartesi günü İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadyumu'nda oynanacak Real Madrid-Atletico Madrid karşılaşmasında ise düdük çalması beklenmiyor. Çünkü iki yıl üst üste aynı hakeme Şampiyonlar Ligi finali verilmiyor.