"Kendine iyi bak deme, denmez saçma" Erçetin şarkılarında tek eksik Özgencil kokusu

Candan Erçetin
Candan Erçetin

Magazin dünyasına mesafeli duruşuyla tanınan Candan Erçetin şarkılarında, artık Mete Özgencil kokusu eksik.


Magazin dünyasından uzak duruyor

                                    
                                    
                                    Şarkı sözleriyle insan hayatına dokunan sanatçı, şarkıcılık kariyeri boyunca da duygulara seslenen şarkı sözleriyle tanındı. Duruşu, sanata bakışı ve güçlü sesiyle, neredeyse toplumun tümünün gönlünde taht kuran Erçetin, şimdilerde sanat dünyasından oldukça uzaklaşmış durumda.
Magazin dünyasından uzak duruyor Şarkı sözleriyle insan hayatına dokunan sanatçı, şarkıcılık kariyeri boyunca da duygulara seslenen şarkı sözleriyle tanındı. Duruşu, sanata bakışı ve güçlü sesiyle, neredeyse toplumun tümünün gönlünde taht kuran Erçetin, şimdilerde sanat dünyasından oldukça uzaklaşmış durumda.
Popüler oluşunda Özgencil etkisi büyük 

                                    
                                    
                                    Türk popunun altın çağı olan 90'ların vazgeçilmez isimlerinden Mete Özgencil ile yaşadığı beraberlikten sonra, Erçetin'in popülerliği zirveye ulaştı. Aynı anda söz yazarı, besteci, yazar, ressam, senarist ve yönetmen olan Özgencil, 90'lardan bugüne çok sayıda popüler ismi zirveye ulaştırır; ki Erçetin de bunlardan biri.
Popüler oluşunda Özgencil etkisi büyük Türk popunun altın çağı olan 90'ların vazgeçilmez isimlerinden Mete Özgencil ile yaşadığı beraberlikten sonra, Erçetin'in popülerliği zirveye ulaştı. Aynı anda söz yazarı, besteci, yazar, ressam, senarist ve yönetmen olan Özgencil, 90'lardan bugüne çok sayıda popüler ismi zirveye ulaştırır; ki Erçetin de bunlardan biri.
Farklı tarzlar deneyimledi 

                                    
                                    
                                    Balkan kökenli sanatçı, albümlerinde Balkan yöresine ait şarkılar, Fransızca ve Yunanca eserler de seslendirdi.
Farklı tarzlar deneyimledi Balkan kökenli sanatçı, albümlerinde Balkan yöresine ait şarkılar, Fransızca ve Yunanca eserler de seslendirdi.
Galatasaray Lisesi mezunu 

                                    
                                    
                                    Kırklareli'de Arnavut ve Makedon kökenli bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Candan Erçetin, Galatasaray Lisesi'ni kazanarak İstanbul'a yerleşti.
Galatasaray Lisesi mezunu Kırklareli'de Arnavut ve Makedon kökenli bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Candan Erçetin, Galatasaray Lisesi'ni kazanarak İstanbul'a yerleşti.
1986 Eurovision

                                    
                                    
                                    Sonraki yıllarda ses eğitimi aldı ve İstanbul Üniversitesi'nde Klasik Arkeoloji bölümünü bitirdi. Okuldaki son yılında "Halley" şarkısıyla Türkiye'yi 1986 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden Klips ve Onlar grubunun bir üyesi olarak yarışmaya dahil oldu.
1986 Eurovision Sonraki yıllarda ses eğitimi aldı ve İstanbul Üniversitesi'nde Klasik Arkeoloji bölümünü bitirdi. Okuldaki son yılında "Halley" şarkısıyla Türkiye'yi 1986 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden Klips ve Onlar grubunun bir üyesi olarak yarışmaya dahil oldu.
Müzik dünyasına ara verip arkeoloji eğitimi aldı 

                                    
                                    
                                    Bir süre müzikal kariyerine ara veren sanatçı, arkeoloji eğitimine devam etti. 1995'te Hazırım albümüyle dikkat çeken bir çıkış yaptı ve 1997'de hit olan "Yalan" şarkısını içeren Çapkın albümünü çıkardı.
Müzik dünyasına ara verip arkeoloji eğitimi aldı Bir süre müzikal kariyerine ara veren sanatçı, arkeoloji eğitimine devam etti. 1995'te Hazırım albümüyle dikkat çeken bir çıkış yaptı ve 1997'de hit olan "Yalan" şarkısını içeren Çapkın albümünü çıkardı.
 Pop müziğinin gizli kahramanı 

                                    
                                    
                                    Erçetin'in popüler olmasında, 1997'den bu yana birlikte çalıştığı her ismi zirveye taşıyan şarkıların sahibi ve Türk pop müziğinin gizli kahramanı Mete Özgencil'in de emeği tartışılmaz.
Pop müziğinin gizli kahramanı Erçetin'in popüler olmasında, 1997'den bu yana birlikte çalıştığı her ismi zirveye taşıyan şarkıların sahibi ve Türk pop müziğinin gizli kahramanı Mete Özgencil'in de emeği tartışılmaz.
Özgencil şarkılarından bazıları

                                    
                                    
                                    Candan Erçetin - Sevdim Sevilmedim (1995)

 Candan Erçetin - Hangi Aşk Adil Ki (1995)

 Candan Erçetin - Nar Çiçeğim (1995)

 Candan Erçetin - Daha (1995)

 Candan Erçetin - Umurumda Değil (1995)
Özgencil şarkılarından bazıları Candan Erçetin - Sevdim Sevilmedim (1995) Candan Erçetin - Hangi Aşk Adil Ki (1995) Candan Erçetin - Nar Çiçeğim (1995) Candan Erçetin - Daha (1995) Candan Erçetin - Umurumda Değil (1995)
2000 ve sonrası

                                    
                                    
                                    2000'de yılın en çok satanı olan Elbette'nin ve 2002'de "Gamsız Hayat" şarkısı eşliğinde yayınlanan Neden'in ardından Melek (2004), Kırık Kalpler Durağında (2009) ve Milyonlarca Kuştuk (2013) albümlerini satışa sundu.
2000 ve sonrası 2000'de yılın en çok satanı olan Elbette'nin ve 2002'de "Gamsız Hayat" şarkısı eşliğinde yayınlanan Neden'in ardından Melek (2004), Kırık Kalpler Durağında (2009) ve Milyonlarca Kuştuk (2013) albümlerini satışa sundu.
Fransızca ve Yunanca şarkılar seslendirdi

                                    
                                    
                                    Bu albümlerin dışında hazırladığı Chante Hier Pour Aujourd'hui (2003) ve Aranjman 2011 (2011) albümlerinde Fransızca; Aman Doktor (2005) albümünde ise Yunanca şarkılara yer verdi.
Fransızca ve Yunanca şarkılar seslendirdi Bu albümlerin dışında hazırladığı Chante Hier Pour Aujourd'hui (2003) ve Aranjman 2011 (2011) albümlerinde Fransızca; Aman Doktor (2005) albümünde ise Yunanca şarkılara yer verdi.
Sunuculuk ile devam etti

                                    
                                    
                                    Müzikal kariyerinin yanı sıra çeşitli projelerde de yer alan sanatçı, 1994'te aynı zamanda sunuculuk da yapmaya başladı. 2007'de Candan Erçetin'le Beraber ve Solo Şarkılar programlarını sundu.
Sunuculuk ile devam etti Müzikal kariyerinin yanı sıra çeşitli projelerde de yer alan sanatçı, 1994'te aynı zamanda sunuculuk da yapmaya başladı. 2007'de Candan Erçetin'le Beraber ve Solo Şarkılar programlarını sundu.
Müzikallerde görev aldı 

                                    
                                    
                                    2005'te Yıldızların Altında müzikalinin başrolünü oynadı. Gölgesizler (2008) ve Kaptan Feza (2009) filmlerinin müziklerini hazırladı ve yapımında görev aldı.
Müzikallerde görev aldı 2005'te Yıldızların Altında müzikalinin başrolünü oynadı. Gölgesizler (2008) ve Kaptan Feza (2009) filmlerinin müziklerini hazırladı ve yapımında görev aldı.
Öğretmenlik yaptı

                                    
                                    
                                    Bir dönem Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmenliği yaptı, 2009'da Galatasaray Üniversitesi'nde diksiyon dersleri vermeye başladı.
Öğretmenlik yaptı Bir dönem Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmenliği yaptı, 2009'da Galatasaray Üniversitesi'nde diksiyon dersleri vermeye başladı.
GS Başkan Yardımcılığı görevi verildi

                                    
                                    
                                    25 Haziran 2013 tarihinde Ünal Aysal tarafından Ümit Özdemir ile birlikte Galatasaray Başkan Yardımcılığı'na atandı. Erçetin, 2014'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Fransız-Türk ilişkilerine yaptığı katkılar sayesinde Sanat ve Edebiyat Nişanı ile ödüllendirildi, bunun yanı sıra bugüne kadar çalışmalarıyla çok sayıda ödül kazandı.
GS Başkan Yardımcılığı görevi verildi 25 Haziran 2013 tarihinde Ünal Aysal tarafından Ümit Özdemir ile birlikte Galatasaray Başkan Yardımcılığı'na atandı. Erçetin, 2014'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Fransız-Türk ilişkilerine yaptığı katkılar sayesinde Sanat ve Edebiyat Nişanı ile ödüllendirildi, bunun yanı sıra bugüne kadar çalışmalarıyla çok sayıda ödül kazandı.
Diskografisi 

                                    
                                    
                                    Hazırım (1995)

 Çapkın (1997)

 Elbette (2000)

 Neden (2002)

 Melek (2004)

 Kırık Kalpler Durağında (2009)

 Milyonlarca Kuştuk (2013)

 Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun (2015)
Diskografisi Hazırım (1995) Çapkın (1997) Elbette (2000) Neden (2002) Melek (2004) Kırık Kalpler Durağında (2009) Milyonlarca Kuştuk (2013) Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun (2015)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >