Birbirinden ilginç ve zekice iş fikirleri

İlginç iş fikirlerini sizler için derledik.
İlginç iş fikirlerini sizler için derledik.

Yüksek kazanç sağlayan ilginç iş fikirlerini sizler için derledik. Girişimciliğe dair bir merakınız var ise çok fazla bilinmeyen ve zeka gerektiren bu iş fikirlerini kesinlikle incelemelisiniz.

İÇİNDEKİLER

Genellikle girişim fikri olarak tutmuş olan ve oldukça yüksek kazanç sağlayan ilginç iş fikirleri, kimi zaman aslında çok ihtiyaç duyulan bir eksiği tamamlarken, bazen de ihtiyaç olmayan ama ihtiyaç olmasını istediğiniz marjinal fikirlerden oluşabiliyor.

Asteroid Madenciliği

Uzay çağının gelişmesiyle birlikte öne çıkan bu iş fikri, dünyada hızla tükenen ve artık ihtiyaca cevap vermeyecek hale gelen yer altı kaynaklarına alternatif bulmayı amaçlıyor. Yakın bir gelecekte mümkün olabilecek olan uzay madenciliği, uzayda yer alan ve henüz tümüyle bilinmeyen yer altı kaynaklarının kullanılmasını mümkün kılacak bir meslek grubu. Pek çok girişimci ve yatırımcı da bu fikrin gerçekliğine oldukça bağlı oldukları için şimdiden bu konuda yatırım yapmaya başlamış durumdalar.

Bu da ilginizi çekebilir: Az sermayeli iş fikirleri

3D Baskı Dükkanı

İlerleyen teknoloji ile 3D baskı yöntemlerinin gelişmesi, ilginç iş fikirleri arasına 3D baskı dükkanlarını da dahil etmiş durumda. Bu fikrin temelinde ise, düşün bir maliyetle 3D baskı yöntemi kullanılarak objelerin şekillendirilmesi yer alıyor. Gelecekte daha da yaygınlaşması beklenen 3D baskı yönteminin, buharlı makinelerin icadından bu yana ayakta olan fabrikasyon üretimi de bitireceği düşünülüyor. 3D baskı yöntemi kullanılarak tıbbi cihazlardan araba parçalarına kadar pek çok obje gerçek bir şekilde üretilebiliyor.

İlginizi çekebilir: Sermayesiz iş fikirleri

Online Kar Satıcılığı

Boston’da yaşayan Kyle isimli bir kadının, eşiyle birlikte evlerinin önünde bulunan karları küremek için fazla efor ve zaman harcaması sonucunda bulduğu bu girişim fikri, dünya üzerinde oldukça fazla kişi tarafından dikkate değer görülüyor. 2015 yılında, evinin çevresinde bulunan karları satmak için bir web sitesi kuran Kyle, bir yıl içinde zengin bir girişimci olarak kurduğu işi de büyütmüş durumda. İnternet sitesini ziyaret eden müşteriler, istedikleri ağırlıkta kar sipariş ederek kış aylarının keyfini çıkarabiliyorlar. Aynı internet sitesi üzerinden, sonbahar ayları geldiğinde, kırmızı ve sarı renkte olan sonbahar yapraklarının sipariş edilmesi de mümkün. Yaprakların vakumlanarak gönderilmesini sağlayan girişimciler, çeşitli yan ürünler de satıyorlar.

Potato Parcel

Hediye seçmekte zorlanan ve özgün bir hediye göndermek isteyen kişiler için kurulmuş olan bu iş fikri, özel gün kutlamalarının klişelerden kurutulmasına olanak veriyor. Göndericinin istediği mesajın bir patatesin üzerine yazılmasına olanak veren Patota Parcel, bu mesajın alıcıya ulaşmasını sağlıyor. 2016 yılında hayata geçen iş fikri, artık sadece patatesin üzerine yazı yazılmasıyla da sınırlı kalmıyor. Çok fazla talep gören iş fikri, patatesin üzerine istenen fotoğrafın basılması ve istenirse, uluslararası gönderim yapılmasını da içeriyor.

Borçlu Haritası

İlginç iş fikirleri arasında bulunan borçlu haritası, Çin’de geliştirilen bir girişimcilik fikri olarak oldukça fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Bu uygulama, 500 metrelik bir çember içinde bulunan ve kredi borcu olan kişilerin tespit edilmesini sağlıyor.

Kişilerin borcunun ne kadar olduğu önemli değilken, harita üzerinde görülmeleri için borçlarını ödememiş olmaları yeterli oluyor. Kişisel verilerin gizliliğinin korunması açısından tartışmalı bir noktada ola bu fikir, borçlu olan kişinin lokasyonunun net bir şekilde görülmesine de olanak veriyor.