İllüzyon Müzesi Türkiye'de: Sıra dışı yapısıyla ziyaretçilerini büyülüyor

Müze alışılmışın dışında yapısıyla ziyaretçilerine farklı deneyimler sunuyor.
Müze alışılmışın dışında yapısıyla ziyaretçilerine farklı deneyimler sunuyor.

Dünya’da büyük ilgi gören ve açıldığı her yerde şehrin öncü markalarından biri haline gelen İllüzyon Müzesi, İstiklal Caddesi Narmanlı Han'da kapılarını açtı.

● Toplam 3 kattan oluşan ve 60'dan fazla etkinliğe ev sahipliği yapan müze gezmeye gelenleri etkilemeyi başardı.

● Müze içerisinde yer alan Infinity Room, Tepetaklak Ev, Ames Odası, Vortex Tüneli ve daha bir çok illüzyonu deneyimleme imkanı da sağlıyor.

İllüzyon Müzesi,2015 yılında Zagreb’de ilk müzenin açılmasının ardından 4 yıl içinde Berlin, New York, Atina gibi 15 farklı dünya şehrinde meraklılarına bir müzeden daha fazlasını sunuyor. Müze, İstiklal Caddesi'nde bulunan Narmalı Han'da yer alıyor. 700 metrekare ve 3 kattan oluşan bir alana açılan İllüzyon Müzesi'nde 60'dan fazla etkinlik odası bulunuyor.

'3 katlı bir mekan'

Gazeteci Cengiz Semercioğlu Hürriyet'deki köşe yazısında İllüzyon Müzesi'ne yer vererek, gezilmesine dair öneride bulundu. Semercioğlu, ''İstanbul’da 5 gün önce bir İllüzyon Müzesi açıldı. Müze, İstiklal Caddesi’nde bulunan Narmanlı Han’da yer alıyor. Müze 2015’te ilk kez Zagreb’de açılmıştı. 4 yıl içinde Berlin, New York, Atina gibi 15 farklı şehri gezdi ve şimdi İstanbul’a geldi. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur romanını yazarak hayatının bir bölümünü geçirdiği, ressam Aliye Berger’in atölyesine mekan olan, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun şiirlerini yazdığı Narmanlı Han, 2016’dan bu yana restore ediliyordu. Çalışmalar bittikten sonra müzeye ev sahipliği yapmaya başladı. İllüzyon Müzesi, 700 metrekare ve 3 kattan oluşan bir mekan'' dedi.

'Tam Instagram'lık'

Semecioğlu köşesinde çocuklarının da müzeye gittiğini söyleyerek, ''Müzede 60’tan fazla illüzyon, etkinlik odası, hediyelik eşya dükkanı ve oyun odası bulunuyor. Pars ve Pera dün müzeye gitti. Gezerken çok eğlenmişler anlata anlata bitiremiyorlar. Giriş ücretleri olarak da, yetişkin 45, çocuk 35 , 0-4 yaş arasıysa ücretsiz. Sadece çocuklar değil büyükler için de çok eğlenceli olacağını garanti ederim. Ayrıca tam Instagram’lık, haberiniz olsun'' ifadelerini kullanarak çocuklarının müzeden kalan bir fotoğrafını paylaştı.

Cengiz Semercioğlu'nun çocukları Pars ve Pera
Cengiz Semercioğlu'nun çocukları Pars ve Pera

Bambaşka bir deneyim

İllüzyon Müzesi İstanbul'un kolay ulaşımı ile her yaştan ziyaretçiye hiç yaşamadıkları bambaşka bir müze deneyimi yaşatıyor. Sessiz müzelerin aksine İstanbul İllüzyon Müzesi'nde koşabilir, bağırabilir, dilediğinizce eğlenebilir ve her anını fotoğraflayarak ölümsüzleştirebilirsiniz. Müzede yer alan Infinity Room, Tepetaklak Ev, Ames Odası, Vortex Tüneli ve daha bir çok illüzyonu deneyimleme şansı yakalayabilirsiniz.

Müzelere en kolay giriş yolu: Müze kart

Adınıza özel alınan Müze Kart ile kartın geçerli olduğu tüm yerlere ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Müze Kart'a bir kez ücret vererek bir sene kullanıma açabilirsiniz. 18 yaşın altındaki çocuklara ve gençlere ücretsiz verilen Müze Kart, 18 yaş ve üstü öğrencilere sadece 30 TL. Bu özelliklerin dışında iseniz siz de 70 TL ile Müze Kart sahibi olabilirsiniz.

İndirimli Müze Kart'ı basım istasyonlarından alabilirsiniz.
İndirimli Müze Kart'ı basım istasyonlarından alabilirsiniz.

Müze kart nereden alınır?

Müze Kart'ı, kart basım noktalarından ya da internetten alabilirsiniz. Kart basım noktalarından müze Kart'ı almaya giderken fotoğraflı kimlik kartınızı yanınızda götürmeyi unutmayın. Öğrenciyseniz ve indirimli kart talep edecekseniz, yine fotoğraflı kimlik kartınız ve öğrenci kimliğinizle Müze Kart'ı sadece 30 TL'ye satın alabilirsiniz.

Ayrıca proje, müze ziyaretçilerini düşünmüş ve internetten sipariş verilebilecek bir sistem geliştirmiş. Müze Kart'ın internet sitesinden istenilen bilgileri girerek kartınızı talep edebilirsiniz. Kredi kartıyla satın alabileceğiniz Müze Kart, sistem onay verdikten 5 gün sonra belirttiğiniz adrese yollanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >