Atıştırmalık yiyeceklerim sağlıklı olsun diyenler 'Lokma'ya'

ADİLE TOPÇU
Abone Ol

Yeni dijital adres defteriniz Lokma bu sefer size paketli gıdalardan uzak durup kolay ve lezzetli aperatifler hazırlamanız konusunda birçok alternatif sunuyor. Özellikle yoğun çalışanlar ya da çat kapı misafiri gelenler için en kolay yiyecekleri sizler için hazırladık. Birbirinden lezzetli yemeklerin adresi olan Lokma'ya göz atmayı unutmayın.

Atıştırmalık yemekler her zaman en büyük yardımcımız olur. Hazırlaması kolay tadı oldukça lezzetlidir. Ancak bazı paketlenmiş yemekler düşündüğümüz kadar sağlıklı olmayabilir. Bu yüzden size sağlığın ve lezzetin adresi Lokma'nın sitesinden en güzel aparatif yiyecekleri 7 maddede hazırladık. Biz sadece 7 madde koyduk ama siz devamı için mutlakaya Lokma'yı ziyaret edin.

En lezzetli 7 yöresel yemek
Hayat

0. Bezelyeli Pankek

Güne enerjik ve mutlu bir başlangıç için harika bir tarifimiz var. Birçok farklı şekilde lezzetlendirilen pankeki şüphesiz sevmeyen yoktur.  Lif ve C vitamini kaynağı bezelyeyi çocuklarınıza yedirebileceğiniz en uygun tarif. Yumuşacık dokusuyla ve lezzetiyle küçükten büyüğe herkesin seveceği bezelyeli pankeke bayılacaksınız.

Tarif için: https://www.gzt.com/lokma/bezelyeli-pankek-31633

0. Baharatlı Kraker
Ara öğünlerinizde veya çay saatlerinizde yiyebileceğiniz kıtır kıtır enfes bir lezzeti sizlere sunuyoruz. Sarımsak, taze kekik, toz kimyon ve pul biberle hazırladığımız baharatlı krakerler, cips niyetine tüketebileceğiniz nefis bir atıştırmalık. 

Tarif için: https://www.gzt.com/lokma/baharatli-kraker-27093

0. Unsuz Limonlu Kıtırlar
Unsuz, şekersiz ve glutensiz limon aromalı diyet krakerler günün farklı saatlerinde ansızın sizi esir alan açlık krizlerinizi tatlıya bağlayan atıştırmalık. 

Tarif için: https://www.gzt.com/lokma/unsuz-limonlu-kitirlar-20705

0. Çilekli Tereyağı

Günün en güzel öğününe baharın rengini katalım ellerimizle. Yepyeni bir alternatif hazırlıyoruz; çilekli tereyağı. Tereyağını bahara kokusunu veren çilekle tatlandırıyoruz ve baharın neşesine eşlik edecek gülücükler ekliyoruz sabahınıza.

Tarif için: https://www.gzt.com/lokma/cilekli-tereyagi-20667

0. Muzlu Ballı Barlar
Günün yoğun çalışma temposu içinde kan şekerimizin düştüğü anlara kıtır tadıyla ve enerjisiyle bize eşlik edecek bizi anında toparlayacak bir lezzet meyveli bar. 

Tarif için: https://www.gzt.com/lokma/muzlu-balli-barlar-20686

0. Muzlu Beyaz Çikolatalı Krep
Farklı yörelerde akıtma, cızlama olarak bilinen krep, içerisine sebze katılarak hazırlanan Karadeniz yöresinin kayganasına benzer. Değişik birçok versiyonuyla kahvaltılarda tercih edilen krep, farklı malzemelerle mükemmel tatlar elde edebileceğiniz nefis bir atıştırmalık. 

Tarif için: https://www.gzt.com/lokma/muzlu-beyaz-cikolatali-krep-24852

0. Kakaolu Pankek
Üzerine eklediğimiz binbir çeşit sos kısmı tamam, peki pişirme esnasında neler ekliyoruz? Meraklısı için Kakaolu Pancake tarifinin malzemeleri, hazırlık aşamaları ve süresi tarifin püf noktaları, besin ve kalori değerleri Lokma'da!

Tarif için: https://www.gzt.com/lokma/kakaolu-pankek-24856