İtalya'da koronavirüs isyanının bilançosu artıyor

HABER MASASI
Abone Ol

İtalya'da koronavirüs kapmasında alınan tedbirler hafta sonu cezaevlerinde protesto edilmeye başlandı ve olaylar kısa sürede isyana dönüştü. Çıkan koronavirüs isyanında hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Kovid-19 salgınıyla mücadele eden İtalya’da hafta sonu patlak veren cezaevi isyanında bilanço ağırlaşıyor.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, ülke genelinde 20’yi aşkın cezaevinde hafta sonu Kovid-19'a yönelik tedbirleri protestoyla başlayıp isyana dönüşen ve güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sona eren olayların en şiddetlisinin yaşandığı Modena'da ölü sayısı, 2 mahkumun daha cesedinin bulunmasıyla 7'den 9'a yükseldi.

  • İtalya'da koronavirüsle mücadele kapsamında hükümlü ve tutukluların aile fertleriyle ziyaretleri ikinci bir emre kadar askıya alındı.

Başkentte toplu taşıma araçları ilaçlandı
Ankara'da olası salgın hastalık riskine karşı dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmaları yapılan toplu taşıma araçlarına minibüsler de eklendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, minibüsler günlük olarak, 'Geniş Spektrumlu Virüsidal Dezenfektan' ile iç ve dış sterilizasyon işlemine tabi tutuldu. Ankara zabıtası kontrolünde, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası ve özel bir temizlik firmasının iş birliğiyle yapılan ilaçlama ve temizlik çalışmaları, EGO, özel halk otobüsleri, metro, teleferik, ANKARAY vagonları ve tüm minibüslere uygulandı.

Rieti'deki cezaevinde ise olayların ardından 3 mahkumun cesedinin bulunduğu bildirildi.

Bu arada, olaylar sırasında Foggia’daki cezaevinden 77 kişinin firar ettiği, bunlardan bir kısmının yakalandığı, 20 kadarının arandığı ifade edildi.

Koronavirüs tedavisinde hangi ilaçlar kullanılıyor?
Jurnal.ist

Koronavirüse yakalanan İranlı vekil hastaneden taburcu edildi
Jurnal.ist

Koronavirüse karşı 14 gün kuralı nedir? Evde uygularken nelere dikkat edilmeli?
Jurnal.ist

Koronavirüse karşı bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?
Jurnal.ist

'Ellerinizi sık sık yıkayın' mikropları yatağa taşımayın
Jurnal.ist

Koronavirüsten korunmanın 10 yolu
Jurnal.ist

Bakan Koca, Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasını açıkladı
Lügat