Zina Bash'ın hareketi ABD'yi karıştırdı

Zina Bash
Zina Bash

Trump'ın mülteciler konusundaki danışmanı Zina Bash ırkçı hareketi ABD'yi karıştırdı. Canlı yayında yaptığı ırkçı hareketle gündem olan Zina Bash kim? Büyük tepki toplayan hareket sonrası ABD'de neler yaşandı?

Washington DC Temyiz Mahkemesi Yargıcı Brett Kavanaugh'u ABD Yüksek Mahkemesi için aday gösterilmesi üzerine Kongre'de konuşma yaptığı sırada arkasında oturan Zina Bash beyaz ırkın üstün olduğunu gösteren bir işaret yaparken gözüküyor.

Trump'ın mülteciler konusundaki danışmanı Zina Bash'ın 'Beyazların üstülüğü işareti' yapması ABD'de gündeme oturdu.

Bazı insanlar son zamanlarda adını sık sık komplo teorileri ile duyuran 4chan sitesinin bir operasyonu olduğunu ve Bash'ın 'okey' anlamına gelen el hareketini yaptığını söylerken bazıları ise bu hareketin ırkçılara ait sübliminal bir mesaj olduğunu söylüyor.

Zina Bash'ın kocası açıklama yaptı

Amerika Birleşik Devletleri Başsavcısı John Bash yaptığı açıklamada, eşinin hareketinin bir ırkçılık içermediğini sadece elini dinlendirdiğini söyledi.

Eşi yapılan yorumların ise bir komplo teorisinden ibaret olduğunu açıkladı.

Zina Bash kim?

Zina Bash
Zina Bash

1. ABD yüksek yargısı için aday gösterilen Brett Kavanaugh'un eski katibi olarak uzun süre çalıştı.

2. ABD başkanı Donald Trump ve Senatör Ted Cruz'a danışmanlık yaptı. Özellikle Trump'ın mülteciler konusunda fikir aldığı önemli isimler arasında yer alıyor.

3. ABD Teksas eyaleti Başsavcısı John Bash ile evli

4. Harvard Üniversitesi mezunu, doktorasını da aynı üniversitede tamamlamış. ABD'nin önde gelen uluslararası hukuk danışmanlığı yapan firmalarında çalışmış.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >