İran üç ticari gemiye saldırmıştı, Hürmüz Boğazı'nda fitil ateşlendi! ABD, NATO Zirvesi gecesinde 80'den fazla askeri hedefi füzelerle vurdu

09:59, 08/07/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 10:21, 08/07/2026, Çarşamba
CategoryJurnal.ist
Anadolu Ajansı
Diğer
İran üç ticari gemiye saldırmıştı, Hürmüz Boğazı'nda fitil ateşlendi! ABD, NATO Zirvesi gecesinde 80'den fazla askeri hedefi füzelerle vurdu
ABD: İran'da 80'den fazla askeri hedef vuruldu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Hürmüz Boğazı'ndan geçen ticari gemilere yönelik saldırılara karşılık İran'da 80'i aşkın askeri hedefin vurulduğunu açıkladı. Açıklamada hava savunma sistemleri, komuta merkezleri ve kıyı radar noktalarının hedef alındığı belirtildi.

ABD ile İran arasındaki gerilim yeniden tırmanırken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Hürmüz Boğazı'ndaki ticari gemilere yönelik saldırılara misilleme olarak İran'da 80'den fazla askeri hedefin vurulduğunu duyurdu.

CENTCOM operasyonun ayrıntılarını paylaştı

CENTCOM'un X sosyal medya platformundaki resmi hesabından yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı'ndan geçen üç ticari gemiye yönelik son saldırılar gerekçe gösterilerek İran'a yönelik yeni bir saldırı dalgası düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, "CENTCOM güçleri, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndan geçen ticari gemilere yönelik son saldırılarına anında karşılık vererek, hassas güdümlü mühimmatla İran'da 80'den fazla hedefi vurduğu yeni bir saldırı dalgası düzenledi." ifadeleri kullanıldı.

Askeri altyapının hedef alındığı açıklandı

ABD ordusu, operasyon kapsamında İran'a ait hava savunma sistemleri, komuta ve kontrol ağları ile kıyı radar noktalarının hedef alındığını bildirdi.

Açıklamada ayrıca, İran'ın ticari gemilere yönelik saldırılarla ateşkesi ihlal ettiği ve uluslararası seyrüsefer serbestisini zayıflattığı öne sürüldü.

Misilleme operasyonu sürüyor

ABD ordusu, bir gün önce yaptığı açıklamada da Hürmüz Boğazı'ndan geçen üç ticari gemiye yönelik saldırıları gerekçe göstererek İran'a karşı "bir dizi güçlü saldırı" başlattığını duyurmuştu.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026