Ebola alarmı büyüyor! Sağlık çalışanları da enfekte oldu: Can kaybı ve vaka sayısı hızla artıyor

18:56, 06/07/2026, PazartesiG: Güncelleme: 18:56, 06/07/2026, Pazartesi
Ebola alarmı büyüyor! Sağlık çalışanları da enfekte oldu: Can kaybı ve vaka sayısı hızla artıyor

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Bundibugyo varyantının neden olduğu Ebola salgını büyümeye devam ediyor. Vaka sayısı 1.561'e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 506'ya yükselirken, mevcut salgın için onaylanmış bir aşı veya tedavi bulunmuyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda 15 Mayıs'ta ilan edilen Ebola salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre doğrulanmış vaka sayısı 1.561'e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 506'ya yükseldi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda 15 Mayıs'ta ilan edilen Ebola salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre doğrulanmış vaka sayısı 1.561'e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 506'ya yükseldi.

628 hastanın tedavisi sürüyor

Sağlık Bakanlığı verilerine göre salgında şimdiye kadar 253 kişi iyileşirken, 628 hastanın izolasyonda veya hastanede tedavisi devam ediyor. Salgın, başta Ituri olmak üzere Kuzey-Kivu ve Güney-Kivu eyaletlerindeki toplam 36 bölgeyi etkiliyor.

628 hastanın tedavisi sürüyorSağlık Bakanlığı verilerine göre salgında şimdiye kadar 253 kişi iyileşirken, 628 hastanın izolasyonda veya hastanede tedavisi devam ediyor. Salgın, başta Ituri olmak üzere Kuzey-Kivu ve Güney-Kivu eyaletlerindeki toplam 36 bölgeyi etkiliyor.

100'den fazla sağlık çalışanı enfekte oldu

Yetkililer, salgınla mücadele kapsamında erken teşhis çalışmalarını sürdürürken yeni antiviral tedavi denemelerinin de başlatıldığını açıkladı. Öte yandan salgın sırasında 100'den fazla sağlık çalışanına da Ebola virüsü bulaştığı bildirildi.

100'den fazla sağlık çalışanı enfekte olduYetkililer, salgınla mücadele kapsamında erken teşhis çalışmalarını sürdürürken yeni antiviral tedavi denemelerinin de başlatıldığını açıkladı. Öte yandan salgın sırasında 100'den fazla sağlık çalışanına da Ebola virüsü bulaştığı bildirildi.

Onaylanmış aşı ve tedavi bulunmuyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre mevcut salgın, nadir görülen Bundibugyo Ebola virüsü kaynaklı. Sağlık yetkilileri, bu varyant için onaylanmış bir aşı veya tedavinin henüz bulunmadığını belirtiyor.

Onaylanmış aşı ve tedavi bulunmuyorDünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre mevcut salgın, nadir görülen Bundibugyo Ebola virüsü kaynaklı. Sağlık yetkilileri, bu varyant için onaylanmış bir aşı veya tedavinin henüz bulunmadığını belirtiyor.

DSÖ uluslararası acil durum ilan etmişti

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, 15 Mayıs'ta Ituri eyaletinde görülen şüpheli vakaların ardından Ebola salgını ilan etmişti. Dünya Sağlık Örgütü ise 17 Mayıs'ta salgın nedeniyle uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan ederek küresel uyarıda bulunmuştu.

DSÖ uluslararası acil durum ilan etmiştiKongo Demokratik Cumhuriyeti, 15 Mayıs'ta Ituri eyaletinde görülen şüpheli vakaların ardından Ebola salgını ilan etmişti. Dünya Sağlık Örgütü ise 17 Mayıs'ta salgın nedeniyle uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan ederek küresel uyarıda bulunmuştu.

Ebola geçmişte de büyük yıkıma neden olmuştu

İlk kez 1976 yılında ortaya çıkan Ebola virüsü, 2014-2017 yılları arasında Batı Afrika'da yaşanan salgında yaklaşık 30 bin kişiye bulaşmış, 11 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Ebola geçmişte de büyük yıkıma neden olmuştuİlk kez 1976 yılında ortaya çıkan Ebola virüsü, 2014-2017 yılları arasında Batı Afrika'da yaşanan salgında yaklaşık 30 bin kişiye bulaşmış, 11 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026