12:24, 10/07/2026, Cuma
Kanada Başbakanı Carney: Erdoğan'ın hediyesi sürpriz oldu
Kanada Başbakanı Mark Carney, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hediye ettiği tabancayı "beklenmedik bir hediye" olarak nitelendirdi. Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Carney, hediye karşısında kendi getirdiği akçaağaç şurubunun "sönük kaldığını" belirterek durumu esprili bir dille değerlendirdi.
Erdoğan’ın kendisine hediye ettiği tabancadan haberdar olmadığını ifade eden Carney, durumu Başbakan Keir Starmer ile yaptığı görüşmede öğrendiğini anlattı. Hediyenin kendisi için oldukça sıra dışı olduğunu dile getiren Carney, "Benim akçaağaç şurubu hediyem onun yanında sönük kaldı" diyerek durumu gülümseyerek karşıladı.
"Yasal olmadığı için etkisiz hale getirildi"
Söz konusu silahın hukuki statüsüne de değinen Carney, tabancanın Kanada yasalarına göre "legal" bir ateşli silah kategorisinde olmadığını ve kendisinin de bu silaha dair bir ruhsatı bulunmadığını açıkladı. Bu nedenle hediye edilen tabancanın "etkisiz hâle getirildiğini" belirten Başbakan, silahın ilerleyen süreçte bir savaş müzesi veya benzeri bir kurumda sergilenmesinin en uygun çözüm olacağını ifade etti.

Jurnal.ist
Hatay’da kaza anı kamerada: Motosiklet ve bisiklet çarpıştı

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.