İran basını duyurdu: Hürmüz Boğazı'nda patlama! Petrol tankeri deniz mayınına çarptı
15:43, 26/07/2026, PazarG: Güncelleme: 15:48, 26/07/2026, Pazar

Hürmüz Boğazı'nda deniz mayınına çarpan tankerde patlama (görsel temsilidir)
İran medyası, Hürmüz Boğazı'nda deniz mayınına çarpan bir petrol tankerinde patlama meydana geldiğini bildirdi.
Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, İran’ın Hürmüz Boğazı'nda belirlediği rotadan sapan bir tanker, deniz mayınına çarparak patladı.
İran, bölgeye deniz mayını döşediğini doğrulamamıştı. ABD, boğazın mayınlanmış olabileceğini bildirmiş ancak bu yönde kesin bir kanıt bulunmadığını ifade etmişti.

Gemilere uyarı ateşi
İran medyası, Devrim Muhafızları Ordusu'nun son 24 saat içinde Hürmüz Boğazı'ndan geçmeye çalışan altı gemiye uyarı ateşi açtığını bildirdi.
Gemilerin yolculuklarına devam etmelerinin engellendiği aktarılan haberde, gemilerin izlediği rotanın Tahran tarafından belirlenen "tanımlanmış güzergahın dışında" olduğu aktarıldı.

Jurnal.ist
Çin'de sel felaketi: 10 kişi hayatını kaybetti, turistler mahsur kaldı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.