13:04, 19/07/2026, PazarG: Güncelleme: 13:06, 19/07/2026, Pazar
Netanyahu’dan Dünya Kupası finali öncesi Arjantin’e destek mesajı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Dünya Kupası finali öncesinde Arjantin Milli Takımı'na olan desteğini dile getirdi. Arjantin'in İsrail Büyükelçisi ile bir araya gelen Netanyahu, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'yi gerçek bir dost olarak tanımlayarak, final karşılaşması için başarı dileklerini iletti. Netanyahu’nun "Vamos Argentina" şeklindeki ifadeleri, karşılaşma öncesinde geniş yankı uyandırdı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Dünya Kupası final mücadelesi öncesinde Arjantin'e olan desteğini kamuoyuna açıkladı. İsrail'in başkenti Kudüs'te, Arjantin'in İsrail Büyükelçisi Haham Shimon Axel Wahnish'i kabul eden Netanyahu, görüşme sırasında Arjantin Milli Takımı'na yönelik iyi dileklerini ifade etti. Buluşmada Başbakan Netanyahu'ya, Arjantin Milli Takımı'nın forması ve imzalı bir top hediye edildi.
Netanyahu’dan Arjantin’e başarı dilekleri
Görüşme esnasında Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei ile olan yakın ilişkilere vurgu yapan Netanyahu, Arjantin'e olan desteğinin altını çizdi. Netanyahu, "Arjantin'i güçlü şekilde destekliyoruz. Ben de çoğu İsrailli gibi Arjantin'in yanındayım. İyi şanslar... Vamos Argentina!" ifadelerini kullandı.
Milei ile olan dostluk vurgusu
Başbakan Netanyahu, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'yi "gerçek bir dost" olarak nitelendirdi. Arjantin ile İsrail arasındaki ilişkilerin birçok alanda devam ettiğini belirten Netanyahu, özellikle Dünya Kupası finali gibi önemli bir sportif etkinlikte Arjantin'in yanında olduklarını bir kez daha yineledi. İspanya ve Arjantin arasındaki final öncesinde gelen bu destek mesajı, spor kamuoyunda ve sosyal medya platformlarında ilgiyle karşılandı.

Jurnal.ist
Esenler’de zincirleme kaza: 5 aracın karıştığı olayda 3 yaralı

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.