Afrika sıcakları ülkeyi vurdu! Yetkililer saat verip uyardı: Dışarı çıkanlar risk altında

Afrika kaynaklı sıcak hava dalgası İtalya genelinde etkisini artırırken, Sağlık Bakanlığı kırmızı alarm verilen şehir sayısını yükseltti. Uzmanlar vatandaşlara ve turistlere özellikle 11.00 ile 18.00 saatleri arasında günün en sıcak saatleri olduğunu belirterek dışarı çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu. Ayrıca bol sıvı tüketilmesi, doğrudan güneş ışığına maruz kalınmaması ve serin ortamlarda bulunulması tavsiye edildi.
Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası İtalya'da etkisini her geçen gün artırıyor. Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle İtalya Sağlık Bakanlığı yeni uyarılar yayımladı.

Termometreler fırladı
Bakanlığın açıkladığı üç günlük sıcaklık bültenine göre, aşırı sıcakların etkili olduğu şehirlerde kırmızı alarm kapsamı genişletildi. Yetkililer özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Kırmızı alarm verilen şehir sayısı yükseldi
İtalya Sağlık Bakanlığı, bugün itibarıyla Roma, Milano, Floransa, Torino, Bologna ve Verona'nın da aralarında bulunduğu 12 şehir için en yüksek risk seviyesi olan kırmızı alarm ilan etti.
Yarın ise Ancona, Venedik ve Viterbo'nun da listeye eklenmesiyle kırmızı alarm verilen şehir sayısının 15'e çıkacağı bildirildi. 24 Haziran'da Latina'nın da dahil edilmesiyle bu sayının 16'ya ulaşması bekleniyor.

Bu saatlerde dışarı çıkanlar risk altında
Yetkililer, sıcak çarpmasına karşı özellikle 11.00 ile 18.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca bol sıvı tüketilmesi, doğrudan güneş ışığına maruz kalınmaması ve serin ortamlarda bulunulması tavsiye edildi.

Turistler de sıcaklardan bunaldı
Roma, Floransa ve Milano gibi turistik şehirlerde ziyaretçilerin güneşten korunmak için şemsiye ve taşınabilir vantilatör kullandığı görüldü. Çeşme ve gölgelik alanlarda yoğunluk oluşurken, bazı turistler sıcaklığın gezi planlarını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Torino'da ise artan klima kullanımı nedeniyle elektrik şebekelerinde aşırı yüklenme yaşandığı ve bazı kesinti ile arızaların meydana geldiği belirtildi. İtalya'da etkisini sürdüren sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.