Canlı gömüldüler! Filipinler'de metrelerce yükseklikteki çöp yığını çöktü: 34 kişi kayıp
12:14, 09/01/2026, CumaG: Güncelleme: 16:24, 09/01/2026, Cuma

Filipinler
Filipinler'in Cebu kentinde bulunan özel bir çöp depolama alanında, dört katlı bina yüksekliğindeki devasa çöp yığını aniden çöktü. Olayda en az bir kişi hayatını kaybederken, onlarca temizlik işçisinin moloz altında kaldığı tahmin ediliyor. Ekipler, metan gazı riskine rağmen zamana karşı yarışarak kayıp 34 kişiyi arıyor.
Perşembe günü Cebu City'deki özel işletmeye ait Binaliw Çöp Depolama Alanı'nda meydana gelen olayda, yüksekliği adeta bir bina kadar olan çöp yığını büyük bir gürültüyle çöktü. Kent yetkilileri, başlangıçta 38 olarak açıklanan kayıp sayısını 34 kişi olarak revize etti.

Cebu Belediye Başkanı Nestor Archival, düzenlediği basın toplantısında "Hayat belirtileri var" diyerek, yüzlerce kurtarma ekibinin alanda çalıştığını ve takviye ekiplerle birlikte arama kurtarma çalışmalarının Pazar gününe kadar süreceğini bildirdi.
"4 katlı bir bina kadar yüksekti"
Çöp yığınının altında kalan ve çoğu sanitasyon işçisi olan çalışanlardan en az 12 kişi sağ olarak kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.
Ancak kurtarma ekiplerinin çalışmaları, çöplükten yayılan metan gazının kıvılcımla tutuşma riski nedeniyle zorlukla ilerliyor. Bu risk, ekiplerin güvenli bir şekilde kullanabileceği ekipmanı sınırlandırıyor.

Şehir Kamu Bilgilendirme Yetkilisi Jason Morata, çöken çöp yığınının yüksekliğinin "dört katlı bir bina kadar" olduğunu ifade etti. Polis tarafından çekilen havadan görüntüler, çöpün ezici ağırlığı altında birkaç binanın tamamen dümdüz olduğunu ortaya koydu.

Jurnal.ist
900 yıllık tarihi keşif: Ülke tarihinin en eski parası bulundu
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.