Epstein dosyasında Türkiye izleri: 3 milyon belge yayımlandı! Robert Koleji yazışmaları ortaya çıktı

09:13, 01/02/2026, PazarG: Güncelleme: 17:21, 01/02/2026, Pazar
CategoryJurnal.ist
Anadolu Ajansı
Epstein dosyasında Türkiye izleri: 3 milyon belge yayımlandı! Robert Koleji yazışmaları ortaya çıktı
Epstein

Jeffrey Epstein davasında sular durulmuyor. ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan 3 milyon yeni belge, buzdağının görünmeyen kısmını ortaya çıkardı. Belgelerdeki en çarpıcı detaylardan biri; Türkiye, Robert Koleji ve bağış toplama ağları üzerine kurulan gizli yazışmalar oldu.

Yüzyılın en büyük fuhuş ve şantaj ağını kuran Jeffrey Epstein’ın hücresindeki şüpheli ölümü üzerinden yıllar geçse de, her yeni belge küresel seçkinlerin uykusunu kaçırmaya devam ediyor. Son yayımlanan yazışmalar, Epstein’ın sadece bir "suç baronu" değil, aynı zamanda devasa vakıflar ve eğitim kurumları üzerinden dönen bir "finansal akıl hocası" olarak konumlandığını kanıtlıyor.

Robert Koleji ve Gates Vakfı detayı

Belgeler arasında yer alan 2014 tarihli bir e-posta, New York Times muhabiri Thomas Jr. ile Epstein arasındaki bağış trafiğini deşifre etti.

Yazışmada Thomas Jr., Türkiye'deki muhafazakarlaşma sürecinden ve DEAŞ sonrası atmosferden dert yanarak, Robert Koleji’nin "misyonunu" korumak için Epstein’dan strateji istiyor.

Trump’tan müttefikleri sarsan çıkış: 'Planlarımızı onlara söylemek medyaya söylemekten beter!'
Jurnal.ist
Trump’tan müttefikleri sarsan çıkış: 'Planlarımızı onlara söylemek medyaya söylemekten beter!'

Thomas Jr., kolejin 150. yılı dolayısıyla Gates Vakfı’ndan bağış koparmak için Epstein’ın nüfuzuna başvuruyor. Epstein’ın bu "utanmasızca" yapılan bağış talebine cevabı ise kısa ve net: "Görüştüğümüzde bana daha fazlasını anlat."

Mossad bağlantıları yeniden gündemde

Yeni belgeler, Epstein’ın eski İsrail Başbakanı Ehud Barak ile olan yoğun trafiğini ve istihbarat servisleriyle olan muhtemel bağlarını tekrar tartışmaya açtı. FBI’ın "intihar" ve "müşteri listesi yok" açıklamalarına rağmen, kamuoyu bu 3 milyon sayfalık verinin içinden çıkacak yeni isimlerin ve şantaj kasetlerinin peşinde.

Robert Koleji'nden açıklama

Serbestiyet'in haberine göre Robert Koleji, Thomas Landon isimli yöneticisinin isminin Epstein dosyalarında çıkmasının ardından açıklama yaptı:

"Bu elektronik postayı gönderen Landon C. Thomas Jr., 2014 yılında New York Times yazarı ve aynı zamanda Amerikalı Mütevelli Heyeti üyelerimizden biri idi.2019'da, Jeffrey Epstein skandalı nedeniyle New York Times'daki işine son verilmiştir. Bu gelişmelerden haberdar olduğumuz anda Mütevelli Heyetimizden ayrılmıştır.Landon C. Thomas Jr., okulumuzun yöneticisi veya çalışanı değildir, hiçbir zaman da olmamıştır.Mektubunda yer verdiği şahsi görüşleri, Robert Kolejin ve Mütevelli Heyetinin görüşlerini yansıtmamaktadır. Mektubun yollandığı kişinin okulumuzla uzaktan yakından ilgisi yoktur ve adı geçen kişiden okulumuza herhangi bir bağış alınmamıştır."

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026