Rekor geldi ama sevinç kısa sürdü! BIST 100 endeksi 14.616 puanı gördü, ardından çakıldı
18:58, 21/04/2026, Salı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne tarihi rekorla başlayarak 14.616,14 puanı görmesine rağmen, günü yüzde 0,76 değer kaybıyla 14.375,40 puandan tamamladı. Toplam işlem hacminin 184,8 milyar lira olarak gerçekleştiği günde, önceki kapanışa göre 109,51 puanlık bir azalma yaşandı.
Sektörel bazda bakıldığında, bankacılık endeksi yüzde 1,12, holding endeksi ise yüzde 0,79 değer kaybederek piyasayı aşağı çekti. Günün en çok kaybettireni yüzde 2,02 ile iletişim sektörü olurken, finansal kiralama ve faktoring sektörü yüzde 4,71’lik yükselişiyle negatif seyirden pozitif ayrışmayı başardı.

Dış dünyada gerilim iyimserliği gölgeledi
Küresel piyasalar, ABD'deki güçlü şirket bilançoları ve yapay zeka alanındaki olumlu gelişmelere odaklanmak istese de, Orta Doğu’daki sıcak gelişmeler buna izin vermedi. ABD ile İran arasındaki görüşmelere ilişkin sızan olumsuz haber akışı, Borsa İstanbul’un da kâr satışlarıyla karşılaşmasına neden oldu.

Gözler artık Merkez Bankası’nda
Piyasa profesyonelleri ve yatırımcıların odağı tamamen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yarın açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Yarın yurt içinde ayrıca finansal hizmetler güven endeksi takip edilecek. Yurt dışında ise İngiltere enflasyonu ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde'ın konuşması radarın merkezinde olacak.

Destek ve direnç seviyeleri belli oldu
Analistler, BIST 100 endeksi için teknik seviyeleri paylaştı. Aşağı yönlü hareketlerde 14.300 ve 14.200 puanın kritik destek seviyeleri olduğunu belirten uzmanlar, olası yükselişlerde 14.500 ve 14.600 puanın direnç noktaları olarak takip edileceğini kaydetti.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.