İsa Karakaş vatandaşları uyardı: Memurlar için 'çifte yöntem' dönemi başladı

Milyonlarca memurun gözü kulağı bu haberdeydi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2026 yılı giyecek yardımı için son sözü söyledi. Yayımlanan genelgeyle birlikte "çifte yöntem" dönemi start aldı. Kimine kıyafet verilecek, kiminin cebine nakit girecek. İşte kadro kadro o rakamlar...
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2026 yılı giyecek yardımı genelgesiyle memurlar için yeni bir sayfa açıldı. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş'ın detaylarını paylaştığı düzenlemeye göre, artık "tek tip" uygulama rafa kalktı.

Yeni genelgeye göre devlet, memurunun giyim kuşamını şansa bırakmıyor ve uygulama ikiye ayrılıyor. Özellikle sağlık hizmetleri sınıfında çalışan personel ile belirli teknik unvanlara sahip memurlar için kıyafet dağıtımı devam edecek. Bu kişilere nakit ödeme yapılmayacak, doğrudan kıyafet verilecek.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, yeni düzenlemeyle bu yıl "çifte standart" yerine "çifte yöntem" uygulanacağını belirtti.

Reklam
Karakaş, "Yeni genelgeye göre devlet, memurunun giyim kuşamını şansa bırakmıyor. Özellikle sağlık hizmetleri sınıfında çalışan personel ile belirli teknik unvanlara sahip memurlar için "aynî yardım" (yani kıyafetin kendisi) verilmeye devam edilecek" dedi.

Hesaplara ne kadar yatacak?
Kıyafet verilmeyen diğer memurlar için ise yardım tutarı, "Sosyal Haklar" koduyla maaşlara nakit olarak yansıtılacak. Milyonlarca memuru ilgilendiren nakit ödemelerde örnek tablolar da netleşti. Şoför kadrosundakiler için takım elbiseden yağmurluğa, eldivenden atkıya kadar tüm kalemler hesaplandığında yaklaşık 1.995 TL ödeme yapılacak. Yardımcı hizmetliler için ise takım elbise ve ayakkabı bedeli olarak 1.458 TL hesaplara yatacak.
Yatırılacak nakit tutarların net olmadığını belirten Karakaş, "Bu ödemelerden Gelir Vergisi ve Damga Vergisi kesintisi yapılacak. Yani elinize geçecek rakam, bordroda biraz daha "hafiflemiş" olabilir" diyerek memurları uyardı.

Reklam
Genelgede dikkat çeken bir diğer başlık ise kullanım süresi uyarısı oldu. Buna göre atkı, yağmurluk, ayakkabı gibi kıyafetlerin belirlenen kullanım süresi dolmadan aynı kalem için yeniden ödeme yapılmayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu uygulamayla hem kamu kaynaklarının etkin kullanımını hem de denetim mekanizmasının güçlendirilmesini amaçlıyor.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.