Seyahat dostu uygulamalar

Arşiv.
Arşiv.

Seyahat etmek birçok insan için en tutkulu aktivitelerin başında geliyor. Yeni yerler keşfetmek, yeni insanlarla tanışmak ve bambaşka bir kültürün kapılarını aralamak bu seyahatlerin şüphesiz en büyük nedeni. Teknoloji çağında yaşamak ise seyahatlerin en yakın dostunu yeniden tanımlıyor. Bu sebeple biz de sizler için yol boyunca büyük kolaylıklar sağlayacak olan en favori mobil uygulamaları derledik.

Enuygun.com, seyahat planlamasını kolaylaştıran, kullanıcı dostu bir platform. Ucuz uçak bileti bulma, ekonomik konaklama seçenekleri arasından seçim yapma, araç kiralama hizmetleri ve detaylı seyahat sigortası poliçesi sunarak tüm seyahat gereksinimlerinizi tek seferde halledebilirsiniz.

Enuygun.com
Enuygun.com

Enuygun.com ayrıca, kullanıcıların seyahatleri için en uygun seçenekleri karşılaştırmasına olanak tanıyan gelişmiş bir arama motoruna sahip. Seyahat rotası önerileri, uzmanlardan seyahat-gezi rehberleri ve güncel kampanyalarla zenginleştirilmiş içerik sunarak, kullanıcıların her adımda bilinçli seçimler yapmalarına yardımcı olur. Kullanıcılar, Enuygun.com üzerinden kendi seyahat planlarını kişiselleştirip bütçelerine ve tercihlerine en uygun seyahat deneyimini tasarlayabilirler.

BlaBlaCar

BlaBlaCar.
BlaBlaCar.

Güvenli bir yolculuk vaat eden BlaBlaCar sayesinde aracınız varsa başka kullanıcılara yardımcı olabilir, araca ihtiyacınız varsa kullanıcılar arasından ihtiyaçlarınıza uygun biriyle etkileşime girebilirsiniz. Hem yakıt masraflarınızı düşürebilir hem de sıkıcı yolculuklar geçirmeden gideceğiniz yere birlikte varabilirsiniz. Üstelik yolculuk yapacağınız kişilerle ilgili puan ve yorumlara bakarak tercihinizi yapabilirsiniz.

Airbnb

Airbnb.
Airbnb.

Airbnb ile dünyadaki bütün evlerin kapıları size açılıyor. Kalite ve konfor açısından onaylanan ve güvenli bir konaklama deneyimi yaşamanızı sağlayan bu uygulamayla her seyahatinizde tam istediğinize göre bir evde kalabilirsiniz. Uygulamayı kullanırken ilk yapmanız gereken ihtiyaçlarınıza uygun olan evi belirlemek. İstediğiniz doğrultuda bütçenize uyduğunu düşündüğünüz evi bulduktan sonra anlaşmak için ev sahibine bir mail atmanız gerekiyor.

Tripio

Tripio.
Tripio.

Tripio, dünyanın en iyi kişiselleştirilmiş gezi ve seyahat uygulamasıdır. Gezi bagaj kontrol listesi (checklist), seyahat rota planlayıcı, gezi haritası oluşturucu sekmelerini kullanabilir, gezginlerle seyahatleriniz hakkında sohbet edebilirsiniz. Ayrıca bu uygulama üzerinden seyahat arkadaşları edinebilir ve kişisel profilinizi oluşturarak etkileşimli bir seyahat serisi oluşturabilirsiniz.

Piri-Sesli Seyahat Rehberi

Piri-Sesli Seyahat Rehberi.
Piri-Sesli Seyahat Rehberi.

Piri Guide ile Türkiye içindeki çoğu şehri hatta semtleri ve yurt dışındaki belli başlı şehirleri sesli rehber eşliğinde gezebiliyorsunuz. Uygulamadaki harita ve yönlendirmelerle turu kolayca takip edebiliyor, mekanlara uygun müzikler ve hikayeler eşliğinde, kendi başınıza, sanki yanınızda gerçek bir rehber varmış gibi gezebiliyorsunuz. Hem android hem de ios destekli versiyonları var. Piri, gezmeyi sevenlerin en favori uygulaması.

Waze

Waze.
Waze.

Sesli navigasyon sistemi başta olmak üzere güncel trafik ve yol bilgisi, trafik kamerası, radar, yol çalışması, kaza, sıkışıklık, polis kontrol noktaları vb. bilgilere de ulaşma imkanı sunan Waze tüm bu özellikleri diğer navigasyon ve trafik uygulamalarına oranla çok daha sosyalleştirerek sunuyor. En büyük toplum temelli trafik ve navigasyon uygulaması olma unvanını taşıyan Waze, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf etmek isteyenlerin de favorisi.

Splittr

Eğer kalabalık bir grupla yurt dışına çıktıysanız, grup içinde yapılan harcamaları aranızda paylaşacağınız ve takip edebileceğiniz bir uygulama acayip faydalı olabiliyor. Splittr’de tek yapmanız gereken, hangi harcamayı kimin yaptığını sisteme girmek. Uygulama aynı zamanda, ülke değişimlerinde farklı para birimlerine göre de veri tutuyor.