https://img.piri.net/resim/imagecrop/2023/07/11/12/06/resized_94ccc-f487744a1.jpg
ABD Raporu: “Türkiye otomobil değil, meyve sebze üretsin”
12:05, 11/07/2023, SalıG: Güncelleme: 14:27, 11/07/2023, Salı

ABD Raporu: “Türkiye otomobil değil, meyve sebze üretsin”

Türkiye ilk yerli otomobilini ancak 100 yıl sonra piyasaya sürdü. TOGG aslında ilk yerli otomobil değil çünkü ilk yerli otomobil bundan 60 yıl önce üretilmişti.İlk yerli otomobil Devrim, birkaç ayda üretilmiş ama benzini bitince yarı yolda kalmış ve bir daha da üretilmemişti. Bu hikaye bana hiç inandırıcı gelmemişti. Ben de kendi arabamızı üretmek için neden 60 yıl beklediğimizi araştırdım.Cevabı, dönemin ABD raporlarında bulmuştum. Çünkü bu raporlarda Türkiye'nin araba değil, sadece meyve ve sebze üreten bir ülke olması isteniyordu.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026