https://img.piri.net/piri/upload/3/2026/7/23/d04e3bb9-corludaki-patlamada-saniyelerle-kurtuldular-bina-onundeki-dehset-anlari-kamerada.webp
17:35, 23/07/2026, Perşembe

Çorlu'daki patlamada saniyelerle kurtuldular: Bina önündeki dehşet anları kamerada

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir apartman dairesinde meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlamada iki kişi hayatını kaybederken, iki kişi yaralandı. Felaket anında bina önünde sohbet eden üç kişinin ise devrilen tonlarca beton parçasından saniyelerle kurtulduğu ortaya çıktı. İncelemelerin ardından yedi katlı yapı için yıkım kararı alındı.

Olay, geçen 3 Temmuz tarihinde saat 23.00 sıralarında Hıdırağa Mahallesi Saray Caddesi’nde bulunan yedi katlı Adalet Apartmanı'nın en üst katındaki Suriye uyruklu bir ailenin yaşadığı dairede meydana geldi. Şiddetli patlama sonucunda dairede yangın çıkarken, aynı kattaki bitişik üç daire hasar gördü ve ön cephe duvarı kısmen yıkıldı. Patlama esnasında dairede yalnız olan Muhammet el Hüseyin şiddetin etkisiyle altmış metre savrularak bahçede hayatını kaybetti. Yaralanan Caner Meriç, eşi Songül Meriç ve yoldan geçen Mehmet Zurnacı hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan Caner Meriç, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Saniyelerle ölümden döndüler

Patlama sırasında binanın önünde ayakta sohbet eden üç kişinin yaşadığı korku dolu anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Havaya uçan beton ve duvar parçalarının bulundukları alana düşmesinden saniyeler önce kaçmayı başaran vatandaşlar, olaydan yara almadan kurtuldu.

Binaya ağır hasarlı raporu verildi

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı teknik incelemelerin ardından Adalet Apartmanı için 'ağır hasarlı' raporu düzenlendi. Yapının güçlendirilmesinin mümkün olmadığı belirtilerek ivedilikle yıkım işlemlerine başlanması kararlaştırıldı. Kararın ardından Çorlu Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığındaki toplantıda, mağdur olan apartman sakinlerinin taşınma masraflarını karşılamak üzere daire başına 60 bin lira nakdi yardım yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Büyükşehir ve kaymakamlık destekleriyle birlikte toplam yardım miktarının 160 bin liraya ulaştığı bildirildi.

Bingöl'de binlerce arı meşe ağacına konarak oğul verdi
Jurnal.ist
Bingöl'de binlerce arı meşe ağacına konarak oğul verdi

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026