Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e suç duyurusu
00:31, 26/03/2026, Perşembe

Suç duyurudu
Adalet Bakanı Akın Gürlek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında “hakaret”, “iftira” ve “özel belgede sahtecilik” suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Gürlek ayrıca 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında çeşitli suçlamalarla yargı yoluna başvurdu. Gürlek’in avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede, Özel’in “hakaret”, “iftira” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarını işlediği belirtildi.

Bakan Gürlek'ten Özel'e suç duyurdu
Dilekçede, Özgür Özel’in Bakan Gürlek’e yönelik sistematik bir karalama ve iftira kampanyası yürüttüğü iddia edilirken, sahte belgeler kullanılarak kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışıldığı ifade edildi. Açıklamalarda, Gürlek’in kişilik haklarına ağır saldırıda bulunulduğu vurgulandı.
Ayrıca dilekçede, Gürlek hakkında ortaya atılan “çok sayıda taşınmaza sahip olduğu ve bunları yasa dışı yollarla elde ettiği” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Özel’in kamuoyuna sunduğu tapu görsellerinin ise sahte olduğu ve algı oluşturma amacı taşıdığı belirtildi.

1 milyon liralık tazminat davası da açtı
Başvuruda, söz konusu eylemlerin süreklilik arz ettiği ve sistematik bir nitelik taşıdığı kaydedilerek, Özel’in ilgili suçlardan cezalandırılması talep edildi. Öte yandan Akın Gürlek, Özgür Özel hakkında ayrıca 1 milyon liralık manevi tazminat davası da açtı.

Jurnal.ist
Üsküdar'da korkutan yangın: İşçi konteyneri alev topuna döndü
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.