Otomobil arızası cinayetle bitti: Günlerce aranan zanlı dağ evinde yakalandı...

Adana’da sokakta karşılaştığı Cumali Kocabey’i tabancayla vurarak öldüren ve arkadaşını yaralayan Bişar Oğuz, Mersin’deki bir dağ evinde yakalandı. İki taraf arasındaki ölümcül husumetin, zanlının kurbandan satın aldığı otomobildeki mekanik arıza nedeniyle başladığı ortaya çıktı.
Adana'nın Seyhan ilçesinde geçtiğimiz günlerde sokak ortasında yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan silahlı kavganın arkasındaki gizem çözüldü. Cinayetin ardından kayıplara karışan zanlıyı yakalamak için harekete geçen polis ekipleri, yüzlerce saatlik kamera kaydını didik didik ederek kaçış rotasını belirledi.

Sokak ortasında silahlı kavga
Olay, 24 Mayıs’ta saat 18.00 sıralarında Seyhan ilçesi Onur Mahallesi’nde meydana geldi. Aralarında husumet olan Bişar Oğuz ile Cumali Kocabey sokakta karşılaşınca tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü, Bişar Oğuz, belinden çıkardığı tabancayla Kocabey’e ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunlarla Cumali Kocabey sırtından, yanındaki arkadaşı Doğan Toprak (26) ise ayağından vurularak yere yığılırken, şüpheli ise otomobille kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kocabey ve Toprak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak yaralılardan Cumali Kocabey, doktorların tüm çabasına karşın hayatını kaybetti. Doğan Toprak ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

550 saatlik kamera kaydı incelendi
Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmada, şüpheli Oğuz'un bir süre önce Kocabey'den satın aldığı otomobilde mekanik arıza olduğu, taraflar arasındaki husumetin de bu nedenle başladığı ortaya çıktı. Polis, bölgedeki ve güzergahtaki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS), Plaka Takip Sistemi (PTS) ve güvenlik kameralarından alınan 550 saatlik görüntüyü inceledi. Mersin’e kaçtığı belirlenen şüphelinin, Toroslar ilçesine bağlı Ayvagediği Yaylası’ndaki bir dağ evinde saklandığı saptandı.
Reklam

Arızalı araç husumeti
Bu tespitler üzerine ekipler, adrese operasyon düzenledi. Polisin yaptığı baskında şüpheli Bişar Oğuz yakalanıp, gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Oğuz, ifadesinde, “Cumali'den satın aldığım araçta mekanik arıza oluştu. Bu nedenle aramızda husumet başladı. Yanındakiyle birlikte bana saldırınca, kendimi korumak için ateş ettim” dedi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Oğuz, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.