Ahbap soruşturmasında yeni gelişme: Oğuzhan Uğur'un savcılık ifadesi ortaya çıktı
17:31, 20/07/2026, PazartesiG: Güncelleme: 17:37, 20/07/2026, Pazartesi

Oğuzhan Uğur
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ahbap Derneği soruşturmasında kritik sürece girildi. Gözaltındaki Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur’un da aralarında bulunduğu 9 şüpheli tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilirken, Uğur'un savcılıktaki ifadesi gün yüzüne çıktı.
Ahbap Derneği'ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur ve beraberindeki şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden, aralarında Oğuzhan Uğur’un da bulunduğu 9 kişi tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Dosyadaki bir diğer şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanması istendi.
Oğuzhan Uğur'un savcılık ifadesi ortaya çıktı
Savcılıkta ifade veren Oğuzhan Uğur, deprem felaketinin ardından Hatay'a gitmesine rağmen Haluk Levent ile yakın bir çalışma yürütmediğini öne sürdü.
'Kendisinin mali açıdan ne gibi tasarruflarda bulunduğunu bilmiyorum'
Uğur ifadesinde, Ahbap Derneği'nin mali işleyişine ilişkin herhangi bir bilgi sahibi olmadığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:
Kendisinin mali açıdan ne gibi tasarruflarda bulunduğunu bilmiyorum. Dolayısıyla derneğe yapılan bağışların amacı dışında kullanılıp kullanılmadığına ilişkin herhangi bir şüphe duymadım. Esasen bunu görebilecek bir konumda da değildim.
"Ne ticari iş birliğimiz ne de para transferi oldu"
İfadesinin devamında Haluk Levent ve Ahbap Derneği ile ticari bir ilişkisinin bulunmadığını savunan Uğur, derneğin tanıtımı ya da reklam çalışmaları için de kendisiyle herhangi bir görüşme yapılmadığını ileri sürdü. Şirket hesaplarına ya da kişisel hesaplarına Ahbap Derneği kaynaklı herhangi bir para girmediğini iddia eden Uğur, şu ifadeleri kullandı:
Ne dernekle ne de Haluk Levent ile herhangi bir ticari faaliyette, iş birliği içerisinde bulundum. Şirket hesaplarıma veya şahsi hesaplarıma herhangi bir para girmedi. Dönemin hassasiyeti gereği, o dönemde böyle bir şey yapmak aklımızın ucundan dahi geçmemiştir.
'Haluk Levent hakkında çeşitli dedikodular duymaktaydım'
Çağdaş Evren Şenlik'in haberine göre, Oğuzhan Uğur ifadesinde şu şekilde konuştu:
Haluk Levent görüşmelerden birinde bana, "Arkamdan kötü konuşuyormuşsun" dedi. Ben de konuşmayı kısa keserek kapattım. Benim için esas kırılma noktası, gazeteci arkadaşımdan duyduğum hususlarla ilgiliydi. Haluk Levent hakkında çeşitli dedikodular duymaktaydım. Ancak benzer bir durumu bizzat kendim yaşayınca kendisiyle iletişimimi kestim. Bu, Haluk Levent ile aramızdaki kişisel bir konuydu.

Jurnal.ist
Oğuzhan Uğur tutuklamaya sevk edildi! Savcılık ifadesi ortaya çıktı: 'Haluk Levent ile aramızdaki bir konu'
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.