https://img.piri.net/piri/upload/3/2026/6/23/aee7d81c-sivasta-balik-avinda-sazan-agaca-tirmandi.webp
14:46, 23/06/2026, SalıG: Güncelleme: 14:46, 23/06/2026, Salı

Sivas’ta balık avında sazan ağaca tırmandı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde amatör balıkçıların yaşadığı olay, sosyal medyada kısa sürede ilgi odağı oldu. Yapıaltın köyünde gece saatlerinde avlanan bir vatandaşın oltasına takılan sazan balığı, misinanın ağaç dallarına dolanması sonucu havada asılı kaldı. Balığın suyun üzerinde, ağaç dalları arasında adeta tırmanıyormuş gibi görünmesi, ortaya fıkraları aratmayan renkli görüntüler çıkardı.

Murat Burak ve arkadaşları, keyifli bir gün geçirmek umuduyla Yapıaltın köyündeki göletin yolunu tuttu. Gece karanlığında fener ışığı eşliğinde avlanmaya devam eden grubun oltasına büyük bir sazan takıldı. Ancak balığı kıyıya çekmeye çalıştıkları sırada misina, su kenarındaki ağacın dallarına takıldı. Kancadan kurtulmaya çalışan balığın dallar arasında çırpınması, sanki ağaca tırmanmaya çalışıyormuş gibi bir manzaraya yol açtı.

“Bir balık tuttuk, o da ağaca çıktı”

Bu sıra dışı durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Murat Burak, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetmeyi ihmal etmedi. Kayıt sırasında yaşananları gülümseyerek anlatan Burak, "Bir balık tuttuk, o da ağaca çıktı" diyerek durumu özetledi. Çevredeki arkadaşları ise bu alışılmadık durum karşısında uzun süre şaşkınlık yaşadı.

Uzun uğraşlar sonunda sonuç alındı

Daha önce pek çok kez balık tutmaya giden ekip, hayatlarında ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını belirtti. Murat Burak yaşadığı deneyimi şu sözlerle ifade etti: "Arkadaşlarımızla vakit geçirmek için Yapıaltın köyüne balık tutmaya gittik. Balık oltamıza takıldı ama balık ağacın dalına sarıldı. O balığı çıkarmak için bayağı uğraştık. Öyle görünce çok güldük. Uzun bir süre uğraştık. Balık bizi uğraştırsa da sonunda pes etti ve aldık."

Yaşanan bu ilginç olay, amatör balıkçılık maceraları arasında hafızalara kazınan bir anı olarak yerini aldı.

Yol kavgasına 180 bin TL ceza: Ehliyetine el konuldu
Jurnal.ist
Yol kavgasına 180 bin TL ceza: Ehliyetine el konuldu

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026