Denizli'de nefes kesen kurtarma: Balkonda asılı kalan çocuğu itfaiye eri böyle kurtardı
Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, oyun oynarken pencereden düşerek balkon koruma filesine takılan küçük çocuk, itfaiye ekiplerinin yürekleri ağza getiren müdahalesiyle hayata tutundu. Dakikalarca çocuğunu havada tutarak düşmesine engel olan annenin feryadı, itfaiye erinin cesur sözleriyle dindi.
Sırakapılar Mahallesi'nde yaşanan olayda, evde oyun oynayan küçük çocuk, odanın penceresinden çıkarak balkona gerilen koruma filesinin dışına düştü. File sayesinde boşlukta asılı kalan çocuğunu fark eden anne, zaman kaybetmeden çocuğunu yakaladı. Yaklaşık 10 dakika boyunca çocuğunun düşmemesi için olağanüstü bir mücadele veren anne, hem çocuğunu tuttu hem de yardım bekledi.
"Ben ölürüm, onu kurtarırım"
Vatandaşların bir yandan kapıyı kırmaya çalıştığı, diğer yandan çarşaf gererek önlem aldığı olayda, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri dar sokaklar ve hatalı park edilen araçlar nedeniyle zor anlar yaşadı. İtfaiye eri, merdivenle ulaştığı balkonda paniğe kapılan anneye, "Korkuyorum" demesi üzerine, "Hiç merak etme. Ben ölürüm, onu kurtarırım. Hiçbir şey olmaz" diyerek güven verdi.
Saniyelerle yarışıldı
Zamanla yarışan ekipler, aracın giremediği noktada özel merdiven sistemini kullanarak balkona ulaştı. İtfaiye erlerinin dikkatli çalışmasıyla güvenlik filesi kesildi ve çocuk, annesinin kucağına sağ salim teslim edildi. Küçük çocuğun kurtarılma anı, bölgedeki vatandaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.