Karaya oturan tekneye yardıma gidenler mahsur kaldı
Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Boğazkent sahilinde dün akşam saatlerinde yürekleri ağza getiren bir deniz kazası yaşandı. Sığlık alanda karaya oturan gezi teknesindeki 3 kişiyi kurtarmak için bölgeye intikal eden balıkçı teknesinin de arızalanmasıyla durum ciddileşti. Toplam 5 kişinin açık denizde mahsur kaldığı olayda, imdada yetişen başka bir balıkçı teknesi sayesinde olası bir facianın önüne geçildi.
Boğazkent açıklarında saat 19.30 sıralarında meydana gelen olayda, içinde 3 kişinin bulunduğu gezi teknesi bilinmeyen bir nedenle sığlık alana oturdu. Yardım çağrısı üzerine bölgeye ilk ulaşan balıkçı teknesi, kazazedeleri kurtarmak isterken mekanik bir arıza yaşayarak hareketsiz kaldı. Bir anda toplam 5 kişinin açık denizde mahsur kalmasıyla sonuçlanan bu aksilik, bölgede endişeli dakikaların yaşanmasına neden oldu.
Balıkçıların dayanışması hayat kurtardı
Durumun bildirilmesi üzerine Özgür Karcı isimli bir balıkçı, kendi teknesiyle hızla bölgeye hareket etti. Karcı, denizde çaresizce bekleyen 5 kişiyi güvenli bir şekilde kendi teknesine alarak kıyıya ulaştırdı. Kurtarma operasyonunun ardından diğer balıkçıların da yardımıyla arızalanan balıkçı teknesi, iş makinesi yardımıyla kıyıya çekilmeyi başardı.
Gezi teknesi sahilde asılı kaldı
Tüm çabalara rağmen bulunduğu sığlık alandan kurtarılamayan gezi teknesi, yan yatarak bölgede kaldı. Teknenin bulunduğu alandan çıkarılması için kapsamlı bir çalışma başlatılacağı ve kurtarma faaliyetlerinin gün içerisinde devam edeceği öğrenildi. Yerel yetkililer, deniz trafiğinin yoğunlaştığı bu günlerde sığlık alanlara karşı tekne sahiplerini daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.