Böyle olur Adanalı berberin koleksiyonu

Şeyma Özin, Yeni Şafak, Ersin Çelik
11:36, 14/11/2016, Pazartesi
Böyle olur Adanalı berberin koleksiyonu

Adana’da bir berber, temizlik görevlilerinin çöpe atılan jiletle yaralanmasından dolayı 6 yıldır kullandığı jiletleri atmayıp biriktiriyor.

Seyhan ilçesinde 9 yaşındayken çırak olarak başladığı berberlik mesleğini sürdüren Sezai Algan, ilginç bir koleksiyon yapıyor. Algan, iş yerinde sakal tıraşında müşteriler için kullandığı jiletleri

6 yıldır atmayarak

plastik kutularda biriktiriyor.




6 yıl öncesine kadar jiletleri çöpe attığını belirten Algan, "Belediye temizlik işlerinde çalışan arkadaşlarımız yanıma gelip benden bir ricada bulundular.

'Bu jiletleri çöpe atmasanız olur mu'

diye sordular ben de 'neden' dediğimde,

'çünkü biz akşamları çöpleri toplarken ellerimiz kesiliyor'

dediler.


Ben de arkadaşların ellerini görünce bayağı üzüldüm ve o günden beri bir karar aldım jiletleri bir kutu içerisinde muhafaza edip bir kenara koyuyorum. 6 yıldır da jiletleri çöpe atmıyorum" dedi.



Bu uygulamanın Türkiye genelinde yayılmasını isteyen Sezai Algan, "Herkes duyarlı olsun. Jilet ya da başka bir kesici alet olabilir onları biz koruma altına alalım. Şu anda hala toplamaya devam ediyorum çöpe atmıyorum ve gerekli olan yerlere ulaşıp kendilerine iade edeceğim. Sadece insanlar için yapmıyorum ben kedi ve köpekler çöpleri karıştırıp yiyecek ararken yaralanabiliyorlar birkaç defa şahit oldum ve çok üzüldüm" diye konuştu.


Sezai Algan'a sakal tıraşı olan ve Almanya'da yaşayan müşterisi, dizi oyuncusu Yunus Cumartpay ise temizlik işçilerinin ve hayvanların yaralanmaması için çok güzel bir fikir olduğunu belirterek, "Diğer berberler de öyle yapsa güzel olur, kimsenin yaralanmaması için bunları toplayıp ayrı bir yere atsalar daha iyi olur. Böyle bir şeyi hiç duymadım daha önce ama bu uygulamayı çok beğendim" dedi.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026