Adaya geçecekler dikkat: 19 ila 32 kişilik araçların geçişi yaz boyunca tamamen yasaklandı!

Çanakkale'nin turizm merkezi Bozcaada'da yaz sezonunda trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yeni ulaşım düzenlemesi hayata geçirildi. İlçe Trafik Komisyonu kararıyla 19 ila 32 kişilik midibüs ve otobüslerin adaya geçişi yasaklanırken, tır ve kamyon gibi ağır tonajlı araçlara da haftanın belirli günlerinde kısıtlama getirildi.
Çanakkale'nin önemli turizm destinasyonlarından Bozcaada'da yaz sezonu boyunca uygulanacak yeni trafik düzenlemesi yürürlüğe girdi. İlçe Trafik Komisyonu tarafından alınan kararla, Geyikli-Bozcaada feribot hattı üzerinden adaya geçiş yapacak bazı araç gruplarına kısıtlama getirildi.

Midibüs ve otobüslerin geçişi durduruldu
Yaz aylarında artan ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle alınan karar kapsamında, 19 ila 32 kişilik midibüs ve otobüs tipi araçların Bozcaada'ya geçişine sezon boyunca izin verilmeyecek. Düzenleme, adadaki trafik akışını rahatlatmayı ve ulaşımın daha düzenli yürütülmesini amaçlıyor.

Ağır tonajlı araçlara gün sınırlaması
Yeni uygulamayla birlikte tır, kamyon ve iş makinesi gibi ağır tonajlı araçlar yalnızca pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri Bozcaada'ya geçiş yapabilecek. Bu araçların cuma, cumartesi, pazar ile özel günlerde adaya girişine izin verilmeyecek.

GESTAŞ'tan ulaşım planlaması uyarısı
Çanakkale Boğazı ve adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ de alınan kararları duyurarak, söz konusu araç sahiplerinin ulaşım planlamalarını yeni düzenlemeye göre yapmaları gerektiği uyarısında bulundu.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.