Meteoroloji saat vererek uyardı! İstanbul dahil birçok ilde sağanak alarmı... Dışarı çıkacaklar dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahminine göre İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın bazı illeri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama riskine karşı peş peşe uyarılar yapılırken, sıcaklıkların bazı bölgelerde düşeceği, Güneydoğu'da ise bunaltıcı sıcakların etkisini sürdüreceği bildirildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesi için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Özellikle İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı illerde yağışların yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği belirtilirken, vatandaşlardan olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
İstanbul ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre Marmara Bölgesi genelinde, Kuzey Ege'de, Orta ve Doğu Karadeniz'in bazı kesimlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve Akdeniz Bölgesi'nin Toroslar kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.
İstanbul'un yanı sıra Tekirdağ ve Kırklareli'nin güney kesimleri ile Erzurum'un doğusu, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Valilik'ten de uyarı geldi
İstanbul Valiliği, beklenen gök gürültülü sağanağın yol açabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre, İstanbul'da bugün gök gürültülü yağışın, sabah saatlerinden akşama kadar Avrupa Yakası'nın Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.
Rüzgarın kuzeyli yönlerden orta kuvvette ve zaman zaman kuvvetli eseceği kaydedilen açıklamada, vatandaşların kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.
AKOM'dan yapılan açıklamaya göre ise, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava dalgasının hafta sonu İstanbul'da etkili olması bekleniyor. Kentte saat 08.00'de başlayacak sağanağın, saat 20.00'ye kadar süreceği öngörülüyor.
Şehrin farklı bölgelerinde yer yer metrekareye 10 ila 30 kilogram seviyesine ulaşabilecek kuvvetli, gök gürültülü sağanak geçişleri beklenirken, bu süreçte şimşek, yıldırım ve ufak çaplı yerel dolu hadiselerinin de meydana gelebileceği öngörülüyor.

Sel ve yıldırım riskine dikkat çekildi
Yetkililer, kuvvetli yağışın etkili olacağı bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini belirtti. Vatandaşların güncel meteorolojik uyarıları takip ederek gerekli tedbirleri almaları istendi.

Sıcaklık bazı bölgelerde düşecek
Hava sıcaklıklarının kuzeybatı ve doğu kesimlerde birkaç derece azalacağı tahmin edilirken, ülkenin diğer bölgelerinde önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor. Buna karşın Güneydoğu Anadolu'da sıcak hava etkisini sürdürecek. Şanlıurfa'da hava sıcaklığının 40, Diyarbakır'da ise 39 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.
Hatay'da rüzgar kuvvetli esecek
Rüzgarın yurt genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilirken, Hatay çevrelerinde batılı yönlerden yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor. Meteoroloji, özellikle kuvvetli yağış ve rüzgarın etkili olacağı bölgelerde vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.