Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in paravan şirketleri üzerine kayyum atandı: Kendini satış danışmanı göstermiş

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Nilüfer Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin rüşvet ve mal varlığı soruşturmasında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bağlantılı olduğu 7 şirkete kayyum atadı. Raporda, Bozbey’in paravan şirketlerde “satış danışmanı” olarak göründüğü, aile üyeleriyle yoğun para transferlerinin bulunduğu ve hesap hareketlerinin olağan akışa uymadığı belirtildi.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Nilüfer ilçesinde yürütülen soruşturma kapsamında, eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de aralarında bulunduğu 57 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi. Soruşturma kapsamında “suç örgütü kurma, rüşvet, mal varlığını aklama ve imar kirliliği” iddiaları incelendi. Bursa 3. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerle bağlantılı 7 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum atanmasına karar verdi.
Paravan Şirket ve Aile Bağlantıları Ortaya Çıktı
Hakimlik kararında, Bozbey’in Seres Gayrimenkul Yatırım AŞ’de belli yıllarda “satış elemanı ve danışman” olarak göründüğü ve 2022 itibarıyla olağan dışı satış artışlarının gerçekleştiği tespit edildi. Raporda, Bozbey’in eşi S. Bozbey ile şirket arasında yoğun para transferleri olduğu, Seres Gayrimenkul’ün ise Bozbey’in akrabası adına kurulduğu kaydedildi. Şirketin Nilüfer’deki rüşvet iddialarıyla bağlantılı taşınmaz alımlarında kullanıldığı ve aile şirketi gibi hareket ettiği bildirildi.

Hesap Uyumsuzlukları ve Taşınmaz Devirleri Saptandı
Raporda, firmaların beyannameleri ve hesap hareketlerinin olağan akışa uymadığı, brüt satışlarla hesaplara giren paraların uyumsuz olduğu ifade edildi. Verev İnşaat ve Bozbey İnşaat gibi firmaların aynı binada faaliyet gösterdiği, taşınmaz devirlerinin gerçekleştiği ancak para transferinin bulunmadığı belirtildi. Ayrıca Bozbey ailesi ile bağlantılı taşınmazların Seres Gayrimenkul üzerinden tekrar el değiştirdiği ve firmalar arasında organik bağ bulunduğu vurgulandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Nilüfer Belediye Başkanları Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem’in inşaat projelerinde usulsüz emsal artışlarıyla maddi menfaat sağladığı iddialarını da araştırıyor. Şüpheliler arasında Bozbey ailesi ve bazı belediye çalışanlarının bulunduğu 57 kişi gözaltına alındı. Yurt dışında bulunan iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.