https://img.piri.net/piri/upload/3/2026/5/6/b17c12cf-3bpxz9z41jwj0leaf4f23e.webp
13:07, 06/05/2026, Çarşamba

Bursa'da pes dedirten manzara: Yola çöp atan sürücüye zabıtadan unutamayacağı ders

Bursa'da, aracından caddeye sigara atıkları fırlatan bir şahıs, devriye gezen zabıta ekiplerince suçüstü yakalandı. Çevreyi kirlettiği için kendi pisliğini bizzat toplamak zorunda bırakılan kişiye, yasal mevzuatlar kapsamında üç bin yedi yüz beş lira idari para işlemi uygulandı. Yaşanan bu dikkat çekici asayiş hadisesi, yerel yönetimin resmi dijital hesaplarından kamuoyuyla paylaşıldı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, sokakları kirletenlere yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren belediye görevlileri oldukça dikkat çekici bir cezaya imza attı. Yeni Mahalle sınırları içerisindeki Zincirlikuyu Caddesi'nde rutin devriye faaliyetlerini yürüten zabıta birimleri, seyir halindeki bir vasıtadan yola toplu halde atık boşaltıldığını fark etti. Duruma anında müdahale eden ekipler, aracının içerisindeki küllüğü asfalta dökerek çevre kirliliğine yol açan A.D. isimli vatandaşı durdurdu.

Bursa'da çevreyi kirleten kişiye attıkları toplatıldı

Zabıta ekipleri, etrafa saçılan atıkların doğaya ve halk sağlığına verdiği zararı hatırlatarak kural ihlali yapan kişiye sert bir uyarıda bulundu. "Kirleten temizler" prensibiyle hareket eden görevliler, A.D.'den yola döktüğü tüm kalıntıları tek tek toplamasını istedi. Çevredeki sivil vatandaşların şaşkın bakışları arasında kendi döktüklerini süpürerek alanı eski haline getiren şahıs, yaptığı kural tanımazlığın bedelini anında ödemiş oldu.

İdari para cezası uygulandı

Fiziksel temizlik sürecinin tamamlanmasının ardından resmi adımlara geçildi. İnegöl Belediyesi yetkilileri, ilgili şahıs hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesini işleterek 3 bin 705 TL tutarında resmi ceza tutanağı düzenledi. Görevliler, alan bizzat kirleten tarafından eski haline getirildiği için şahsa ekstra bir temizlik faturasının yansıtılmadığını belirtti. Yerel yönetim, bu caydırıcı yaptırımı resmi hesapları üzerinden de paylaşarak sivil halkı çevre duyarlılığı konusunda bir kez daha uyardı.

Adana'da aracın altına giren çocuğu böyle çekip aldı: Kendisini ezilmekten kurtaran kişiyle görüşüp elini öptü
Jurnal.ist
Adana'da aracın altına giren çocuğu böyle çekip aldı: Kendisini ezilmekten kurtaran kişiyle görüşüp elini öptü
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026