Fırat Nehri'nde dev av: 130 kiloluk turna balığı tezgaha sığmadı!
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçıların yüzü güldü. Fırat Nehri'nde ağlara takılan 130 kilogram ağırlığındaki dev turna balığı, hem büyüklüğüyle hem de ağırlığıyla görenleri hayrete düşürdü.
Halil Taşkın tarafından yakalanan dev balık, ilçe merkezine getirilerek tezgahlarda sergilenmeye başlandı. Ancak balığın devasa boyutları, esnafa zor anlar yaşattı. Balığı nasıl parçalayacağını ve nasıl sergileyeceğini düşünen esnaf, taşınma ve yükleme aşamasında da büyük uğraş verdi.
Elazığ'a gönderildi
Kilogramı 350 liradan satışa sunulan devasa balık, ilçe merkezindeki satış koşullarının zorluğu nedeniyle daha geniş imkanlara sahip olan Elazığ’a sevk edildi.
"Yasağı zararıyla telafi ettik"
Av yasağının bittiği ilk gün böyle bir nasiple karşılaşmanın sevincini yaşayan balıkçı Halil Taşkın, "Av yasağı döneminde ciddi bir durgunluk yaşamıştık. Sezonun ilk gününde ağlarımıza 130 kiloluk bir devin takılması bizim için büyük bir moral oldu. Yasağımızın zararını bu balık sayesinde telafi ettik" ifadelerini kullandı.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.