Savcı 'kasten öldürmeye teşebbüs' dedi: Boşandığı eşini ve 9 yaşındaki oğlunu aracıyla acımasızca ezmişti

İzmir’in Menemen ilçesinde bir kişi, boşandığı eski eşini ve 9 yaşındaki oğlunu otomobille ezmekle suçlanıyor. Olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkarken, sanık hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 42 yıla kadar hapis talep edildi. Dava süreci devam ediyor.
İzmir’in Menemen ilçesinde geçtiğimiz yıl Kasım ayında meydana gelen olayda, şiddet nedeniyle boşandığı belirtilen Hatice Ekiz ile 9 yaşındaki oğlu K.Y.’ye otomobille çarptığı iddia edilen Hamit Göksel Y. hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcılık, sanığın “çocuğa ve eski eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ayrı ayrı 21’er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İddianamede ağır yaralanma vurgusu
Soruşturma dosyasına giren adli raporlarda, Hatice Ekiz’in vücudundaki kırıkların hayati fonksiyonlarını ciddi şekilde etkilediği ve yaralanmanın basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek nitelikte olduğu kaydedildi. 9 yaşındaki K.Y. hakkında düzenlenen kati hekim raporunda ise olay sonrası “akut stres bozukluğu” tespit edildiği ve ruhsal etkilenimin basit müdahale sınırlarını aştığı belirtildi.
Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, olayda kullanılan otomobilin “öldürmeye elverişli araç” niteliğinde olduğu ifade edilerek eylemin “kasten öldürmeye teşebbüs” kapsamında değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. K.Y. ifadesinde, çarpmanın ardından babasının araçtan inmeden “Git kime söylüyorsan söyle” dediğini aktardı; babasından şikayetçi olmadığını söyledi.

Sanık suçlamaları reddetti
Hamit Göksel Y. savunmasında, olayın kasıtlı olmadığını öne sürerek eski eşinin aracın önüne atladığını iddia etti. Ne eski eşine ne de oğluna çarptığını savunan sanık, suçlamaların asılsız olduğunu belirtti. Hatice Ekiz ise evlilik süresince şiddet gördüğünü ifade ederek sanığın en ağır cezayı almasını talep etti.
Görüntüler dosyaya girdi
Devam eden dava sürecinde ortaya çıkan güvenlik kamerası kayıtlarında, sanığın bir süre bölgede araçla beklediği, ardından eski eşini ve oğlunu fark edince karşı şeride geçerek otomobili üzerlerine sürdüğü ve çarpmanın ardından olay yerinden uzaklaştığı anlar yer aldı.
Menemen’deki araçlı saldırı davasında yargılama sürüyor.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.