Fatih'te örnek davranış: Cemaati az olan camiyi gençlerle doldurdular

YouTube'da yayınlanan 'Cemati olmayan camiye 100 kişi gitmek' videosu sosyal medyada gündem oldu. İstanbul Fatih'te cemaat sayısı oldukça az olan bir camide sabah namazı vaktinde bir araya gelen onlarca genç, cami imamına unutulmaz anlar yaşattı.
İstanbul'un Fatih ilçesinde sabah namazlarında cemaat bulmakta zorlanan bir cami için sosyal medya üzerinden dikkat çeken etkinlik gerçekleştirildi.

Cami imamıyla daha öncesinden görüşerek sabah namazlarındaki katılımın az olduğunu öğrenen içerik üreticisi Yahya Lafatan, yaşanan durumu değiştirmek için kolları sıvadı.

Kısa sürede cemaati topladı
Farklı platformlar ve haberleşme grupları üzerinden çağrıda bulunarak gençleri sabah namazında bu camide buluşmaya davet eden YouTuber, ilk etapta caminin kapalı olma ihtimali ve katılım sayısının belirsizliği gibi çekinceler yaşasa da kısa sürede çok sayıda kişiye ulaştı.

Sabahın erken saatlerinde cami bahçesinde hocaya fark ettirmeden toplanan ve birbirini bekleyen gençler, namaz vaktinin yaklaşmasıyla birlikte hep beraber içeriye girdi.

Şaşkınlık yaşadı
Normal günlerde sabah namazını birkaç kişiyle kılan cami imamı, bir anda karşılarında onlarca genci görünce büyük bir şaşkınlık ve sevinç yaşadı. Gençlerin camiyi doldurmasından ötürü derin bir mutluluk duyduğunu ifade eden hoca, namaz sonrasında yaptığı konuşmada, "Böyle gençliği görünce çok mutlu olduk. Cenabıhak sayılarınızı artırsın" diyerek katılan herkese teşekkürlerini ve dualarını iletti.

Kılınan namazın ve yapılan duaların ardından camiden ayrılan gençler, sosyal medyada taktir topladı.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.