Gaziosmanpaşa'da gece yarısı alevler gökyüzünü kapladı: Mahalle sakinleri sokağa döküldü

Gaziosmanpaşa'da bir gecekonduda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, yanındaki iki gecekonduya daha sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında üç evde hasar meydana geldi.
Yenidoğan Mahallesi Armağan Sokak'ta gece saat 03.00 sıralarında yaşanan olay, mahallede büyük hareketliliğe ve endişeye neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde bulunan bir gecekonduda bilinmeyen bir sebeple yangın başladı. Evden yükselen alevleri fark eden çevredeki vatandaşlar, büyük bir dayanışma göstererek önce gecekondularda yaşayan sakinleri uyandırıp dışarı çıkardı. Vatandaşlar daha sonra durumu vakit kaybetmeden itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikte bulunan iki gecekonduya daha sirayet etti. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, geniş bir alana yayılan yangına iki farklı noktadan koordineli bir şekilde müdahale etti.

Yangın kontrol altına alındı, can kaybı yaşanmadı
Polis ekipleri sokakta ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri de olası bir yaralanma ihtimaline karşı hazırda bekletildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu alevler diğer evlere sıçramadan kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Yangın sebebiyle herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, yangının çıktığı ve sıçradığı üç gecekonduda da büyük çapta maddi hasar oluştu.

Mahalle sakinlerinin endişeli bekleyişi kameralara yansıdı
Gecekondulardan yükselen ve geceyi aydınlatan alevler, çevredeki vatandaşların cep telefonu kameraları tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde, binalardan yükselen yoğun alev ve dumanların yanı sıra mahalle sakinlerinin yaşadığı büyük endişe ve polis ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri yer aldı.

İtfaiye ekipleri yangının kesin çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlatırken, polis ekipleri de olayla ilgili tahkikatını sürdürüyor.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.