Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku: Sen de bir annesin, ne gördüysen git anlat

14:04, 23/07/2026, PerşembeG: Güncelleme: 14:05, 23/07/2026, Perşembe
Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku: Sen de bir annesin, ne gördüysen git anlat
Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku

Kızının kemiği isteyen Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku gözaltına bulunan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel'e seslenerek, "Sen de bir annesin, sen de çocuk doğurmuşsun. Allah için sen ne gördüysen savcıya git anlat. Oğlun ve kocan ne yaptıysa anlat" ifadelerini kullandı.

Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yapılan ikinci dalga operasyonda 15 kişi gözaltına alınmıştı. Bu sabah yapılan operasyonda 2 kişi daha gözaltına alındı ve gözaltı sayısı 17'ye yükseldi. Tunceli İl Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri tamamlanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Doku ailesinden baba Halit, anne Bedriye, abla Aygül Doku ile avukatları Ali Çimen de Tunceli Adliyesi'ne geldi. Sevk sonrası anne Bedriye ve abla Aygül Doku açıklamalarda bulundu.

"Sen de bir annesin, sen de çocuk doğurmuşsun"

Bir mezar istediğini dile getiren ve şu anda gözaltına bulunan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel'e seslenen Bedriye

Doku, "Ben bir mezar istiyorum. Kızımın kemiğini istiyorum. Adalet bakanına sesleniyorum. Benim kızımın kemiğini bana verin. Zaten kızım geri gelmiyor. Gülistanlar ve öğrenciler ölmesin. Anneler ağlamasın. Zaten benim kızım gitti, gelmiyor. Sen de bir annesin, sen de çocuk doğurmuşsun. Allah için sen ne gördüysen savcıya git anlat. Oğlun ve kocan ne yaptıysa anlat. Siz nasıl o çocukların yüzüne bakıyorsunuz. Ne biliyorsanız anlatın. Sen de bir annesin" ifadelerini kullandı.

"Gelin ben pişmanın deyin, ne gördüyseniz anlatın"

Anne ve babasının bu süreçte Türkçe öğrendiğini aktaran abla Aygül Doku, "Sırf kendini sizlere daha iyi ifade etsin diye. Ben Akın Gürlek'e güveniyorum. Akın Gürlek, ‘Ucu nereye giderse gitsin' dedi. Adalet bakanımız cümlesidir şuan bizi burada tutan. Ucu örtbasçı Tuncay Sonel'e, doktora, katil oğluna gitti. Bu dosya geri dönmeyecek. Bu dışardakiler hala bize bir şey olmaz diyenler var. Dışardakiler çok sayıda var. Bu operasyonların daha 3'üncü ayağı olacak. Bugüne kadar sustunuz. Validir, korktunuz. Ekmeğim gider, tehdit edildiniz korktunuz. Bu saatten sonra asıl bizden korkun. Sizin yakanız bırakmayız. Mahkemenin salonlarında sizleri izlemeye geliriz. Gelin ben pişmanın deyin, ne gördüyseniz anlatın. Sizde kurtulun" diye konuştu.

"Gülistan Doku magazinsel haber ya da beğenme butonu değildir"

Abla Doku, "Kızımız hiç kimsenin reyting rekorunu tıklama butonu değildir. Kızımız hiç kimsenin magazinsel haberi değildir. Biz 6 yıldır adalet arayan bir aileyiz. İlk gün o köprüye atlamadı dediysek biz kızımızın ne yapıp ne yapmayacağını çok iyi bilen bir aileyiz. Biz kızımız tanıyoruz. Bir tane çok çirkin bir haber diyor ki ‘Gülistan dokunun vali ve valini oğluyla ilişkisi var' diyor. Böyle çirkin bir haber ne gazeteciliğe ne ahlaka ne de vicdana sığar. Bu haber sadece faillerinin işine yarıyor. Gülistan Doku'nun dosyası çok sıkı takip edilen bir dosya. Ben sadece ailemin sözcüsüyüm. Türkiye'de kızımızla ilgili yapılan tüm yorumlar teker teker tespit ediliyor. Benim kızım hiç kimsenin magazinsel haber yada beğenme butonu değildir. Buna müsaade etmeyiz. Bundan da hukuksal olarak tüm haklarımızı arıyoruz" dedi.

Devlet Bahçeli'den 'Yeni Parti' açıklaması: Vekil sayısına göre Hazine yardımı almalı
Jurnal.ist
Devlet Bahçeli'den 'Yeni Parti' açıklaması: Vekil sayısına göre Hazine yardımı almalı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026