13:33, 21/05/2026, Perşembe
Hatay'da sağanak felaketi: Çöken ev ve yolda iki kişi hayatını kaybetti, üç yaralı
Hatay'da gece boyunca etkili olan şiddetli sağanak yağış kentte felakete neden oldu. Antakya'da müstakil bir evin yola çökmesi ve Defne'de yolun göçmesi sonucu meydana gelen acı olaylarda vatandaşlarımız zor anlar yaşadı.
Hatay genelinde gece saatlerinde aniden bastıran ve şiddetini artıran sağanak yağış; Antakya, Defne, Reyhanlı ve Samandağ ilçelerinde hayatı adeta felç etti. Yoğun yağışla birlikte cadde ve sokaklar göle dönerken, tarım arazileri sular altında kaldı. Araçların sulara kapılıp sürüklendiği, sürücülerin trafikte zor anlar yaşadığı gecede birçok ev ve iş yerinde de su baskınları meydana geldi.
Çöken yola düşen otomobilin sürücüsü kurtarılamadı
Bir diğer acı haber ise Defne-Samandağ çevre yolu Subaşı Üst Geçidi yakınlarından geldi. Sel sularının tahrip ettiği yolda büyük bir çökme meydana geldi. O esnada yoldan geçen ve çöken çukura düşen bir otomobilin sürücüsü maalesef hayatını kaybetti. Öte yandan, kent genelinde araçlarında ve su basan evlerinde mahsur kalan vatandaşların imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Ekiplerin bölgedeki tahliye ve temizlik çalışmaları aralıksız sürüyor.

Jurnal.ist
İstanbul'da 8. Etnospor Kültür Festivali coşkusu başladı: Bilal Erdoğan'dan dünyaya birlik mesajı

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.