Hatay'da arkadaşının kamera uyarısına aldırış etmeden 15 bin liralık telefonu çalan hırsızlar kısa sürede yakalandı
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, iş yeri sahibinin camide olmasını fırsat bilen iki kişi cep telefonu dükkanına girerek 15 bin lira değerinde bir cihazı çaldı. Hırsızlardan birinin "Harbiden kamera var" uyarısına rağmen diğerinin hırsızlığa devam etmesi dikkat çekti. Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, hırsızlık anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan şüphelileri kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.
Hatay'ın Dörtyol ilçesi kent merkezinde esnaflık yapan Bilgehan Gür, dükkanını kısa süreliğine boş bırakarak camiye gitti. Bu durumu fırsat bilen iki şüpheli, açık olan kapıdan içeri girerek cep telefonu tamir işletmesinde dolaşmaya başladı. İçerideki kutuları kontrol eden şahıslardan biri, bir süre sonra arka kısımda duran ve müşteri cihazı olduğu öğrenilen 15 bin TL değerindeki bir akıllı telefonu gözüne kestirdi.
Hatay'daki hırsızlık anı kamerada
Dükkanda gerçekleşen hırsızlık olayı, iş yerinin güvenlik sistemleri tarafından hem sesli hem de görüntülü olarak saniye saniye kaydedildi. Olay anına ait kayıtlarda, şüphelilerden birinin dükkanda izlendiklerini fark etmesi ve arkadaşına "Oha lan, harbiden kamera var" diyerek uyarıda bulunması dikkat çekti. Ancak bu açık uyarıya aldırış etmeyen diğer şüpheli, hiçbir şey olmamış gibi 15 bin lira değerindeki cep telefonunu alarak cebine koydu.

Kamerayı umursamayan hırsız telefonu çaldı
Rahat tavırlarıyla izleyenleri şaşkına çeviren hırsızlık şüphelisinin, telefonu cebine attıktan sonra arkadaşının "Çalışıyor mu?" diyerek cihazı kontrol etmek istemesi de ses kayıtlarına net bir şekilde yansıdı. Çaldıkları telefonla birlikte dükkandan ayrılan iki şahıs, hızla olay yerinden uzaklaştı. Cami dönüşü dükkanına gelen işletme sahibi Bilgehan Gür, cihazın yerinde olmadığını fark edince vakit kaybetmeden kamera kayıtlarını incelemeye aldı.
Telefon hırsızları yakalandı
Kendi dükkanında yaşanan olayın görüntülerini izledikten sonra durumu hızla polis ekiplerine bildiren esnaf, şahıslardan şikayetçi oldu. İhbar üzerine harekete geçen Dörtyol emniyet güçleri, eşkalleri kamerada net bir şekilde belli olan iki şüpheliyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, dükkan sahibi Gür hızlı müdahalelerinden dolayı polis ekiplerine teşekkür etti.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.