İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın kaçırılma anları ortaya çıktı: İki kişi gözaltında

17:06, 18/06/2026, PerşembeG: Güncelleme: 17:28, 18/06/2026, Perşembe
İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın kaçırılma anları ortaya çıktı: İki kişi gözaltında
İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal

İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın Maltepe'de evinin önünden kaçırıldığı iddiası gündeme oturdu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, kaçırılma anlarına ilişkin görüntüler ve plakası kopyalandığı öne sürülen araç detayı dikkat çekti. Karaal'ın ailesi ise saatlerdir gelecek iyi haberi bekliyor. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da yaşanan olay kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın 17 Haziran akşamı Maltepe'de evinin önünden kaçırıldığı iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, Karaal'ın bulunması ve olaya karışan şüphelilerin yakalanması için kolluk kuvvetlerine gerekli talimatların verildiğini açıkladı.

Başsavcılıktan resmi açıklama geldi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "17 Haziran 2026 tarihinde Maltepe ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldığı bilgisine ulaşılması üzerine mağdurun bulunması ve şüphelilerin yakalanması için kolluğa gerekli talimatlar verilmiş olup soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtilirken, güvenlik kamerası kayıtları ve çevredeki deliller de incelemeye alındı.

Kaçırılma iddiasında dikkat çeken detaylar

Olaya ilişkin paylaşılan bilgilere göre Erhan Karaal, akşam saatlerinde ailesiyle birlikte bir ziyarete gitmek için evinden çıktı. İddiaya göre aracının yanında beklediği sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı.

Gazeteci Timur Soykan'ın aktardığı bilgilere göre Karaal'ın darp edilerek zorla bir araca bindirildiği, hatta başına siyah çuval geçirildiği öne sürüldü. Olayın bazı aile bireyleri ve çevredeki kişiler tarafından görüldüğü iddia edilirken, güvenlik güçlerinin bu iddiaları da araştırdığı belirtildi.

Eşi yaşananları anlattı

Karaal'ın eşi Halk TV'de olay anını şu sözlerle anlattı: "Akşam saat 21.00 sıralarında sahile gidecektik. Aşağı indik, iki kişi eşimin başına vurdu ve aracın içine attı. Erhan 'Polis, polis' diye bağırdı. Aracın içinde ise 4-5 kişi vardı."

Yaşananların çocukları tarafından da görüldüğünü söyleyen Karaal'ın eşi, olayın ardından hemen emniyete başvurduklarını belirtti.

Plakası kopyalanmış araç iddiası

Soruşturmada öne çıkan en dikkat çekici ayrıntılardan biri de araç bilgileri oldu. Ailenin verdiği bilgiler doğrultusunda benzer plaka ve modele sahip bir araç tespit edildi. Ancak söz konusu aracın günlerdir kullanılmadığı belirlenince, olayda aynı plaka bilgilerinin kullanıldığı başka bir aracın yer almış olabileceği ihtimali gündeme geldi.

Bu iddia doğrultusunda polis ekiplerinin araç hareketlerini ve güvenlik kamerası görüntülerini detaylı şekilde incelediği öğrenildi.

"Hasmımız ya da düşmanımız yok"

Eşi açıklamasında, Karaal'ın herhangi bir husumetinin bulunmadığını da vurguladı: "Bizim hasmımız ve düşmanımız yoktur. Eşim dürüstlüğüyle bilinen bir insandır. İçkisi, sigarası, kumarı yoktur. Neden kaçırıldığını bilmiyoruz."

Aile, olayın aydınlatılması ve Erhan Karaal'ın sağ salim bulunması için yetkililerden gelecek haberi beklerken, polis ekiplerinin arama ve soruşturma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

/media/image/placeholder/no-image-placeholder.svg

Kaçırılma anları ortaya çıktı

Soruşturma devam ederken Erhan Karaal'ın kaçırıldığı öne sürülen anlara ait görüntülerin de ortaya çıktığı belirtildi. Görüntülerin incelemeye alındığı ve olayın tüm yönleriyle araştırıldığı öğrenildi.

Gözaltılar var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal’ın kaçırılmasına ilişkin olayda iki kişi gözaltına alındı.


Savcılıktan ilk açıklama geldi: İBB Kültür A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı
Jurnal.ist
Savcılıktan ilk açıklama geldi: İBB Kültür A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026