11:56, 28/07/2026, Salı
Avcılar'da yenilenen parktaki sepet salıncak 5 günde 4 kişiyi yaraladı
İstanbul’un Avcılar ilçesinde yenilenen Mehmet Akif Ersoy Parkı’na kurulan sepet salıncak, kısa sürede peş peşe yaşanan kazalarla gündeme geldi. Beş gün içinde aralarında bir çocuğun da bulunduğu dört kişinin kol ve bacaklarının kırılmasına yol açan oyun aleti, belediye ekipleri tarafından hızlı bir kararla sökülerek kaldırıldı.
İstanbul’un Avcılar ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Parkı, zemin ve oyun gruplarının yenilenmesinin ardından hizmete açıldı. Ancak kısa süre önce parka yerleştirilen sepet salıncak, art arda yaşanan kazalar nedeniyle tehlike saçtı. Uygunsuz kullanım ve kapasite aşımı iddialarının öne çıktığı olaylarda toplam dört kişi yaralanırken, belediye yönetimi artan şikayetler üzerine salıncağı kaldırma kararı aldı.
Beş günde dört yaralanma vakası yaşandı
Yenilenen parkta 23 Temmuz Perşembe akşamı yaşanan ilk olayda, sepet salıncağa binen bir çocuk inmek istediği sırada kolunu erken bırakması sonucu kolunu kırdı. Bu olaydan yaklaşık otuz dakika sonra ise aynı oyun aletini kullanan kırk beş yaşlarında bir kadın, inmeye çalışırken ayağını kırdı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılar hastaneye kaldırılırken, kısa süre içinde benzer kazaların tekrarlaması mahalle sakinlerini endişelendirdi.
Kullanıcı hataları ve tepkiler dikkat çekti
Peş peşe yaşanan kazaların ardından açıklamalarda bulunan çevre sakinleri, oyuncağın kapasitesinden fazla kişi tarafından kullanılmasının tehlikeye davetiye çıkardığını belirtti. Parkta kafe işleten Ferdi Okumuş, "Salıncakta sallanırken herhalde ayağı altında kaldı. Birinin ayağı kırıldı bir küçük kardeşimizin de binerken salıncağa kolu kırıldı. Her iki olay da aynı akşam meydana geldi." dedi.
Parka gelen vatandaşlardan Fatma Demirci ise yaşananlara tepki göstererek, "Parktaki aletler çok faydalı, çok güzel. Bizim insanımız bunları kullanmayı bilmiyor. Ben dün buradaydım bir salıncağa en fazla 3-4 çocuk biner. Bu salıncağa 10-15 çocuğun bindiği oldu. Büyükler de biniyormuş. Ben görmedim sanırım 40-45 yaş civarı. 4 kişi binilecek bir salıncağa 15-20 kişi binerse olacağı bu. İnsan olarak kullanmayı bilmiyoruz. Çok güzel olan şeyleri kendi elimizle berbat ediyoruz. Sonuç bu" ifadelerini kullandı.
Belediye salıncağı kaldırarak önlem aldı
Yaşanan talihsiz olaylar ve artan yaralanma vakaları üzerine Avcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü harekete geçti. Kurallara aykırı olarak yetişkinlerin de bindiği tespit edilen sepet salıncak, olası yeni kazaların önüne geçmek amacıyla dün parktan tamamen söküldü.
Olayın tanıklarından Zuhal Savadum, "Genelde yetişkinler biniyor salıncağa. Salıncağın boyu da çocuklara uygun olduğu için bacakları uzun geliyor. Kırılmalar ve sakatlanmalar oluyor. Çocukların başına geldiğini duymadım. 5 kişi yaralanmış. Akşam bir tanesine şahit oldum. Benim yaşlarımda bir hanımefendi çocuğuyla birlikte biniyor. Kalabalık bir şekilde biniyorlar. 2 kişi binilmesi gereken bir oyuncağa 15-16 kişi binmeye çalışıyorlar. Ondan sonra ayağı altta ters dönüyor. Ambulans çağırıldı, götürüldü. Birşey yoktur umarım daha haber alamadık. Çocuklar kaldırılmasından memnun değil. Biz bilinçli bir şekilde oynuyorduk diyorlar. Genelde de büyüklerin başına geldiği için onların hatası olduğunu düşünüyorlar. Değişik bir salıncağa da ihtiyaç vardı. Ben burada doğdum büyüdüm yıllardır burada böyle salıncaklar vardı. Onlar için bir değişiklik olmuştu aslında tabii kazalar olunca da kaldırıldı ama ben çocuklarım adına mutsuzum." şeklinde konuştu.

Jurnal.ist
Adana'da seyir halindeyken direksiyonu bırakıp dans eden sürücüye 103 bin TL ceza

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.