12:17, 05/05/2026, Salı
Başakşehir'deki restoranda hesabı ödemeden kaçanlar kamerada
İstanbul'un Başakşehir ilçesinde, bir restoranda yemek yiyip 900 liralık hesabı ödemeden kaçan iki sivil şahıs işletmeciyi mağdur etti. "Kredi kartı arabada" bahanesiyle rahatça masadan kalkan şüphelilerin, çıkışa yönelirken masadaki litrelik ayranı da yanlarında götürmesi iş yerinin güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Asayiş güçleri bu ilginç hırsızlık vakasıyla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.
İstanbul'un Başakşehir ilçesinde, bölge esnafını zarara uğratan pes dedirten bir asayiş olayı yaşandı. Çevre Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren yerel bir restorana öğle saatlerinde müşteri gibi gelen iki şüpheli, sipariş ettikleri yemekleri afiyetle yedikten sonra yaklaşık 900 Türk Lirası tutarındaki adisyonu kapatmadan işletmeden ayrıldı. Son dönemlerde özellikle büyükşehirlerdeki yeme-içme mekanlarında artış gösteren ve sektörel dilde "hesap ödemeden kaçma" olarak bilinen bu tarz hırsızlık vakalarının son kurbanı olan esnafın o çaresiz anları, iş yerinin güvenlik sistemlerince saniye saniye kaydedildi.
Çevre Sanayi Sitesi'ndeki restoranda ayranı da alıp kaçtılar
Olayın detaylarına ve güvenlik kayıtlarına yansıyan görüntülere göre, mekana gelerek kanat ve içecek siparişi veren ikili, içeride geçirdikleri süre boyunca oldukça rahat tavırlar sergiledi. Yemeklerini bitirdikten sonra normal prosedürde kasaya yönelmesi beklenen şüpheliler, bunun yerine hızla çıkış kapısına doğru hareket etti. Şahısların kaçış esnasında masada kalan ve kendi siparişleri olan litrelik ayranı da yanlarına alarak kayıplara karışması, hırsızlığın boyutunu gözler önüne serdi. Görüntüleri detaylıca inceleyen emniyet birimleri, faillerin eşkallerini netleştirmek ve bölgedeki diğer ticari işletmelere yönelik benzer eylemleri önlemek amacıyla resmi tahkikat başlattı.
İşletmeci Oğuz Kılıç hesap ödemeyen şahısların peşine düştü
Gün ortasında yaşadığı mağduriyeti anlatan restoran işletmecisi Oğuz Kılıç, şahısların daha önce de mekana müşteri olarak geldiğini ve davranışlarında en ufak bir şüphe uyandırmadıklarını dile getirdi. Siparişleri bizzat kendisinin masadan aldığını belirten Kılıç, müşterilerin yemek sırasında kendi aralarında şakalaştıklarını ve hesap istendiğinde "kart arabada" diyerek dışarı çıktıklarını ifade etti. Geri dönmemeleri üzerine durumdan şüphelenerek motosikletle şahısların peşinden giden ancak sokak aralarında izlerini kaybeden işletmeci, çevre esnafını bu tür organize asayiş olaylarına karşı son derece dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Jurnal.ist
Tokat'ta otomobil ile çarpışan motosikletteki iki kişi yaralandı

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.