İstanbul Havalimanı'nda kaçakçılık şoku: 4 gümrük memuru gözaltında

İstanbul Havalimanı'nda gümrüklü alandan çıkardıkları kaçak parfüm, gözlük, alkol ve lüks eşyaları piyasaya sürdüğü tespit edilen dört gümrük personeline yönelik operasyon düzenlendi. Eş zamanlı baskınlarda çok sayıda kaçak ürün ele geçirilirken, şüpheliler gözaltına alındı.
İstanbul Havalimanı'nda görev yapan dört gümrük memurunun karıştığı kaçakçılık olayı, emniyet güçlerinin titiz takibi sonucunda gün yüzüne çıkarıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, görevlerinin verdiği yetkileri ve kolaylıkları kötüye kullanan şüphelilere yönelik operasyon için düğmeye bastı.

Görevi kötüye kullanarak piyasaya sürdüler
Yürütülen soruşturma kapsamında uzun süre takibe alınan gümrük personelinin, havalimanındaki gümrüklü alandan usulsüz bir şekilde çıkardıkları lüks tüketim malzemelerini gizlice piyasaya sürdükleri tespit edildi.
Şüphelilerin yakalanması ve delillerin toplanması amacıyla önceden belirlenen beş farklı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Ekiplerin adreslerde gerçekleştirdiği detaylı aramalarda, kaçak yollarla dışarı çıkarılmış 90 paket sigara, 83 adet parfüm, 77 gözlük ve 33 çift ayakkabı bulundu.

Lüks saat ve kaçak içkiler ele geçirildi
Güvenlik güçlerinin baskınlarında ele geçirilen malzemeler bunlarla sınırlı kalmadı. Evlerde yapılan aramalarda şal ve çanta gibi çeşitli aksesuarların yanı sıra 21 şişe kaçak alkollü içki, iki adet kafa üstü kulaklık ve dünyaca ünlü bir markaya ait kol saati ele geçirildi.
Ele geçirilen binlerce liralık kaçak ürüne el konulurken, operasyon sonucunda gözaltına alınan dört gümrük görevlisinin emniyetteki sorgu ve adli işlemleri çok yönlü olarak devam ediyor.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.