Toplu taşımada vatandaşlara tehditler savurmuştu! Çakma savcı için istenen ceza belli oldu

İstanbul’da toplu taşıma aracında savcı olduğunu öne sürerek bir yolcuyu tehdit eden Y.S. hakkında iddianame hazırlandı. Şüpheli için “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
İstanbul’da toplu taşımada yaşanan ve sosyal medyada gündem olan olayla ilgili yeni gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı olduğunu iddia ederek bir yolcuya tehdit ve hakarette bulunduğu belirlenen Y.S. hakkında iddianame düzenledi.

Tehditler savurmuşlardı
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, 21 Şubat 2026 tarihinde sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntüler üzerine re’sen soruşturma başlatıldığı belirtildi. Görüntülerde, Cumhuriyet Savcısı olduğunu söyleyen ancak yürütülen soruşturma kapsamında savcı olmadığı tespit edilen şüphelinin, kadın yolculardan birine yönelik “Seni öldürürüm, yobaz, bir daha Türkiye’de barın bakalım” şeklinde ifadeler kullandığı aktarıldı.

İstenen ceza belli oldu
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Y.S., tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.
Öte yandan Y.S. hakkında, olay sırasında tartıştığı kadın yolcu ve otobüs şoförüne yönelik sözleri nedeniyle “hakaret” ve “tehdit” suçlarından ayrıca soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.